Nogle gange må det godt være lidt enkelt og nemt, og så gør det heller ikke noget, at det smager rigtig godt. Små tærter med sprød mørdej fyldt med chokoladekaramel lavet af kondenseret mælk og god sød mælkechokolade. Pyntet med striber af mørk chokolade og drysset med grofthakkede pistacienødder.
Nemme at lave og hurtige at spise – gode som en dessertkage eller som en lille hapser til eftermiddagskaffen. Opskriften giver 8 små tærter.
Tærtebund
50 g smør
100 g hvedemel
25 g flormelis
Korn fra en halv vaniljestang
1,5 tsk. kakao
1 pasteuriseret æggeblomme
Chokoladekaramel
160 g kondenseret mælk
100 g mælkechokolade
Pynt
Grofthakkede pistacienødder
Smeltet mørk chokolade
Skær smørret i mindre stykker i en skål, og smuldre det sammen med melet, til der ingen klumper er. Tilsæt flormelis og vaniljekorn. Kom halvdelen af blandingen i en anden skål og tilsæt kakao. Saml dejene hurtigt med æggeblommen. Lad vanilje- og kakaodejen hvile i køleskab i ca. 30 minutter.
Rul vanilje- og kakaodejen ud og brug et glas med en diameter på 8 cm eller en anden udstiksform til at udstikke en cirkel, der passer perfekt i de små tærteforme (diameter 7 cm). Pensl de små tærteforme med lidt olie, og læg dejen i formene. Bag de små bunde ved 200°C på den midterste rille i ovnen i ca. 12-15 minutter eller indtil kanterne er gyldne og sprøde. Lad tærterne afkøle på en rist.
Bræk chokoladen i mindre stykker. Varm den kondenserede mælk op i en gryde, til den er lige ved at nå kogepunktet. Skru ned til svag varme og tilsæt chokoladen. Rør rundt i blandingen, indtil det er en ensartet masse. Fjern gryden fra varmen efter et par minutter. Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur i ca. 20 minutter eller indtil den er blevet tyk.
Kom karamellen i en engangssprøjtepose, og fordel den oven på tærterne. Pynt med grofthakkede pistacienødder og smeltet mørk chokolade.
Skal æggeblommen deles i hver dej, både vanilje og kakao?
Hej
Jeps, æggeblommen skal deles i hver dej. Håber det giver mening ellers må du endelig sige til.
Mvh. Helle