148 Flares 148 Flares ×

Som lovet er her den sidste af de to opskrifter, som jeg lavede til Whisky & Rom Magasinets februarudgave. Se den første opskrift, som var “Brownies med mørk chokolade, rosiner, valnødder og chokoladeganache med rom”, her.

Mini mazarintærter med rom og hasselnøddekaramel

Jeg har igen brugt Pyrat Rum, XO Reserve rom pga. de lækre toner af karamel, citron og vanilje. Det smager super lækkert sammen med den fine delikate hasselnøddesmag i tærterne. Tærterne består af en skøn sprød smørbagt mørdej fyldt med lækker rommazarin toppet med sød og delikat hasselnøddekaramel samt tynde striber af mørk chokolade mums. Server kagerne med lidt creme fraiche og en god kop kaffe, te og gerne et lille glas god rom til. Rigtig god fornøjelse!

Mini mazarintærter med rom og hasselnøddekaramel

Opskrift (6 stk.)

Tærtebund
50 g smør
100 g mel
40 g flormelis
Korn fra en vaniljestang
2 æggeblommer

Mazarinmasse
150 g marcipan
40 g flormelis
30 g smør
Halvt sammenpisket æg
4 spsk. rom

Nøddemasse
25 g smør
25 g sukker
25 g brun farin
50 g mørk sirup
0,5 piskefløde
50 g hasselnødder
1 spsk. rom

Mini mazarintærter med rom og hasselnøddekaramel
Skær smørret i mindre stykker i en skål, og smuldre det sammen med melet, til der ingen klumper er. Tilsæt flormelis og vaniljekorn, og saml dejen hurtigt med æggeblommer. Lad mørdejen hvile i køleskab i ca. 30 minutter. Rul mørdejen ud. Brug eventuelt en rund udstiksform med en diameter på 10,5 cm til at udstikke små bunde. Læg mørdejsbundene i smurte tærteforme – jeg har brugt tærteforme (10 cm i diameter) med løs bund. Forbag dem ved 200°C i 15 minutter nederst i ovnen.

Kom revet marcipan, flormelis, smør, æg og rom i en skål, og rør det godt sammen til en ensartet masse. Fordel mazarinen på de forbagte tærtebunde. Bag kagerne ca. 10-15 minutter midt i ovnen. Forbered nu nøddemassen til kagerne.

Kom smør, sukker, brun farin, mørk sirup, piskefløde i en lille gryde. Kog det i ca. 5-8 minutter, indtil karamellen tykner lidt. Tilsæt herefter grofthakkede hasselnødder. Lad karamellen køle helt af. Tilsæt rom til den afkølede karamelmasse. Fordel karamelmassen på toppen af de små tærter, og dem i yderligere i ca. 5 minutter midt i ovnen.

Lad kagerne afkøle på en rist. Løsn kagerne fra tærteformen. Pynt eventuelt kagerne med smeltet mørk chokolade. Kagerne kan sagtens holde sig i et par dage, og de er også fryseegnet.

Mini mazarintærter med rom og hasselnøddekaramel

 

148 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 148 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 148 Flares ×