Nytårsforsætter, slankekure, motionsplaner og jeg skal give dig 🙂 Januar måned er højsæson for ambitiøse mål for 2014. Man kunne jo godt få den mistanke, at mit mål er at sabotere alle de fornuftige men sukkertrængende slankekurs-aspiranters planer om en ny sund livsstil, når jeg poster nye opskrifter, der kan friste svage sjæle.
Nej, det er bestemt ikke min hensigt. Ligesom mange andre skal jeg også tænke over, hvad jeg spiser, og når jeg så endelig skal “synde” med noget usundt, skal det være af en god kvalitet og ikke en roulade fra tanken. Hvis du har samlet nok point på din kur eller på anden måde fortjener/trænger til noget “usundt”, kan jeg anbefale min lakrids- og chokoladekage med lakridsganache. En svampet kage fyldt med cremet lakridsganache og pyntet med spåner af skøn saltlakrids – så bliver det faktisk ikke bedre!
Opskrift (6 stk.)
80 g smør
80 g flormelis
0,5 tsk. vaniljesukker
2 æg
0,5 dl mælk
100 g hvedemel
0,5 tsk. bagepulver
2 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
80 g grofthakket mørk chokolade
Lakridsganache
120 g hvid chokolade
100 g fløde
1,5-2 tsk. Johan Bülow Salty Liquorice Syrup
Lidt Johan Bülow No. 2 Salty Liquorice til pynt på kagerne
Tænd ovnen på 175ºC. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker godt sammen. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk det til en luftig og tyk masse. Tilsæt mælk, mel, bagepulver og lakridspulver, og rør det godt sammen. Hak mørk chokolade groft, og vend den i dejen.
Pensl kageformen med lidt olie. Jeg har brugt denne kageform – men man kan også fint bage kagerne i en muffinform og udhule kagerne efter bagning. Kom dejen i en engangssprøjtepose, og fordel den i formen. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15-20 minutter – mærk efter med en spids kniv, om kagerne er færdigbagte. Lad kagerne afkøle i formen.
Bræk den hvide chokolade i mindre stykker. Varm fløden op, så den er lige ved at nå kogepunktet. Skru ned til svag varme og tilsæt chokoladen. Rør rundt i blandingen, indtil det er en ensartet ganache. Kom ganachen i en beholder, og stil den i køleskabet til næste dag.
Kom ganachen i en skål, og pisk godt i et par minutter, til det er en fast creme. Tilsæt lakridssirup, og pisk godt igen. Smag til, om der eventuelt skal tilsættes mere sirup. Fordel ganachen i fordybningen i kagerne. Pynt kagerne med revet lakrids. Opbevar kagerne på køl i en lufttæt beholder.
Hej :D.
er så fascineret af dine kager. Vil derfor lige høre hvor du køber de lakrids produkter du bruger?
mvh Ida.
Hej Ida
Tusind tak for din søde kommentar 🙂 Jeg køber mine lakridsprodukter på http://www.lakrids.nu – men du kan også købe det i mange delikatesseforretninger.
Mange kageglade hilsner
Helle
Hvor ser du usandsynligt lækre ud! De er sat på to-do-listen.
Tusind tak, Mette. Det glæder mig, at du kan finde inspiration på min blog. Rigtig god fornøjelse med at bage dem!
Mange kageglade hilsner
Helle
Det ser super lækkert ud. Må helt klart prøves 🙂
Ved du om man kan lave den i en stor randform?
Hej Mette
Tusind tal for din søde kommentar. Jeg er helt sikkert på, at du sagtens kan bruge en stor randform. Du skal nok fordoble opskriften og bage kagen lidt længere. Rigtig god fornøjelse!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej Helle,
Tak for en god blog, og nogle superinspirerende opskrifter.
Har du købt formen på den hjemmeside du henviser til? Danmark står ikke på listen over lande som de sender til, så jeg vil bare vide hvad du gjorde?
Hej Marianne
Tusind tak for din søde kommentar. Det glæder mig, at du kan finde inspiration på min blog. Jeg købte formen i forbindelse med et weekendophold i Tyskland. Jeg vil tro, at du kan finde formen på nettet et eller andet sted ved at søge på produktnavnet Kaiser. Ellers kan du sagtens bage kagerne i en muffinform og udhule dem, når de er bagt. Rigtig god fornøjelse!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej
Kan kun sige Uhm de er utrolig gode, har haft nogle med på mit arbejde og kollegaerne blev også ellevilde, har også lavet andre af dine kager og de er allesammen rigtig lækre.
Jeg har købt min her, og de sender hurtig.
http://www.homat-backwelten.de/backformen/muffinformen/kaiser-backform-6er-cup-cake-muffinform-antihaft-mit-rezept/a-878/
Hej Lisbeth
Mange tak for din søde kommentar. Det glæder mig, at du og dine kolleger kunne lide kagerne. Tak for henvisningen til den tyske hjemmeside – den ser spændende ud den side. Rigtig god dag til dig!
Mange kageglade hilsner
Helle
Do you have this in English?
Hi Salla Nurmi
Unfortunately I don’t have this recipe in English but I can easily make it for you. I will send it your e-mail very soon.
Best regards
Helle
Lyder rigtig spændende. Jeg har ikke prøvet, men sidder og overvejer om ikke man kan putte en sølvpapirskugle i en muffinform inden man hælder dejen i – så er man fri for at udhule bagefter.
Hej Lone
Tak for din kommentar. Teoretisk set kan du godt bruge sølvpapirskugler, men jeg vil foretrække at udhule kagerne, når de er bagt eller at bruge den specielle bageform. Rigtig god bagelyst!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hvorfor synes du, det er bedre at udhule kagerne i. st. f. at fylde fx sølvpapirskugler i? Der vil jo gå en del til spilde ved at udhule – nå ja, man kan måske godt finde på noget at bruge det udhulede til, men alligevel…. Tak for opskriften, den skal altså prøves, jeg sidder her og bliver noget så lækkersulten! Hilsen Jytte
Hej, det er en virkelig god og inspirerende blog du har. Har med stor succes lavet nogle af dine opskrifter. Dog havde jeg et problem med ganachen til denne… Den er skilt for mig. Er det fordi jeg kun havde den på køl i 4 timer?
Hej Linda
Tusind tak for din søde kommentar – det glæder mig, at du kan finde inspiration på min blog 🙂 Med hensyn til lakridsganachen kan det være, at fløden har været for varm eller at du har pisket ganachen for lang tid. Håber det kan hjælpe dig videre.
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej
Min datter bliver 3 år på fredag og hun elsker lakrids, ville jeg kunne bruge den som creme i en lagkage? Evt også med en jordbær creme?
Hilsen Carina
Hej Carina
Ih, hvor hyggeligt at du vil lave en kage til din datters fødselsdag. Du kan sagtens bruge lakridscremen i en lagkage. Det lyder fint med jordbærcreme, men ellers kan jeg også anbefale hindbær. Et godt tip er at smage på lakridscremen, så den ikke bliver for stærk til din datter. Stort tillykke med datterens fødselsdag på fredag og god bagelyst.
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej,
De ser virkelig lækre ud! Men er det muligt at kunne erstatte lakridsen med en anden smag – i så fald hvilken? 🙂 Eller chokolade?
Hej,
De ser virkelig lækre ud! Men er det muligt at kunne erstatte lakridsen med en anden smag – i så fald hvilken? 🙂 Eller chokolade?
Hvad hedder din muffins form ?