427 Flares 427 Flares ×

Nytårsforsætter, slankekure, motionsplaner og jeg skal give dig 🙂 Januar måned er højsæson for ambitiøse mål for 2014. Man kunne jo godt få den mistanke, at mit mål er at sabotere alle de fornuftige men sukkertrængende slankekurs-aspiranters planer om en ny sund livsstil, når jeg poster nye opskrifter, der kan friste svage sjæle.

Nej, det er bestemt ikke min hensigt. Ligesom mange andre skal jeg også tænke over, hvad jeg spiser, og når jeg så endelig skal “synde” med noget usundt, skal det være af en god kvalitet og ikke en roulade fra tanken. Hvis du har samlet nok point på din kur eller på anden måde fortjener/trænger til noget “usundt”, kan jeg anbefale min lakrids- og chokoladekage med lakridsganache. En svampet kage fyldt med cremet lakridsganache og pyntet med spåner af skøn saltlakrids – så bliver det faktisk ikke bedre!

 

Lakrids- og chokoladekager med lakridsganache

 

Opskrift (6 stk.)
80 g smør
80 g flormelis
0,5 tsk. vaniljesukker
2 æg
0,5 dl mælk
100 g hvedemel
0,5 tsk. bagepulver
2 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
80 g grofthakket mørk chokolade

Lakridsganache
120 g hvid chokolade
100 g fløde
1,5-2 tsk. Johan Bülow Salty Liquorice Syrup
Lidt Johan Bülow No. 2 Salty Liquorice til pynt på kagerne

Tænd ovnen på 175ºC. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker godt sammen. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk det til en luftig og tyk masse. Tilsæt mælk, mel, bagepulver og lakridspulver, og rør det godt sammen. Hak mørk chokolade groft, og vend den i dejen.

Pensl kageformen med lidt olie. Jeg har brugt denne kageform – men man kan også fint bage kagerne i en muffinform og udhule kagerne efter bagning. Kom dejen i en engangssprøjtepose, og fordel den i formen. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15-20 minutter – mærk efter med en spids kniv, om kagerne er færdigbagte. Lad kagerne afkøle i formen.

Bræk den hvide chokolade i mindre stykker. Varm fløden op, så den er lige ved at nå kogepunktet. Skru ned til svag varme og tilsæt chokoladen. Rør rundt i blandingen, indtil det er en ensartet ganache. Kom ganachen i en beholder, og stil den i køleskabet til næste dag.

Kom ganachen i en skål, og pisk godt i et par minutter, til det er en fast creme. Tilsæt lakridssirup, og pisk godt igen. Smag til, om der eventuelt skal tilsættes mere sirup. Fordel ganachen i fordybningen i kagerne. Pynt kagerne med revet lakrids. Opbevar kagerne på køl i en lufttæt beholder.

 

Lakrids- og chokoladekager med lakridsganache

 

Lakrids- og chokoladekager med lakridsganache

427 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 426 StumbleUpon 0 LinkedIn 1 Buffer 0 427 Flares ×