12 Flares 12 Flares ×

Smagfulde tærter med vildtkød og en lækker løgconfit sødet med dansk honning og æbleeddike. Perfekte til madpakken eller som en lille snack i jægerens inderlomme. Smager skønt sammen med tyttebærmarmelade. Opskriften er lavet til mandedelen af magasinet KVINDELIV/4MEN.

Vilde efterårstærter

Opskrift (12 stk.)

Tærter
400 g vildtkød i tern (krondyr)
50 g bacon i skiver
2 skiver lyst toastbrød
1 stort æg
4 spsk. mælk
1 spsk. rasp
1 spsk. hvedemel
2 tsk. frysetørret ramsløg
0,75 tsk. salt
Friskkværnet peber
400 g færdigrullet butterdej
Sammenpisket æg til pensling

Løgconfit
5 rødløg
15 g smør
1,5 spsk. æbleeddike
1,5 spsk. god dansk honning
Salt og peber

Kom kødtern, bacon og toastbrød i en kødhakker, og kør det igennem. Kom det hakkede kød i en skål og tilsæt æg, mælk, rasp, hvedemel, ramsløg, salt og peber. Rør det hele godt sammen, indtil farsen begynder at samle sig. Lad farsen hvile i 30 minutter i køleskabet.

Pil rødløgene, og skær dem i skiver. Smelt smørret på en pande ved høj varme, og tilsæt løgene. Steg løgene bløde ved lav varme i 5-10 minutter. Skru herefter op for varmen. Tilsæt æbleeddike, honning, lidt salt og peber. Fortsæt med at stege løgene, indtil de har fået en flot gylden farve.

Tænd ovnen på 200ºC. Udrul butterdejen, og udstik den i 12 stykker med et glas eller en udstiksform på 10,5 cm i diameter. Pensl en muffinform med olie, og fordel butterdejen i formen. Udrul den resterende del af butterdejen, der skal bruges som låg oven på kødet. Udstik butterdejen i 12 stykker med et glas eller en udstiksform på 9 cm i diameter.

Fordel kødet på butterdejen i muffinformen. Kom løgconfit oven på kødet. Pensl butterdejskanterne med sammenpisket æg, og placer butterdejslågene oven på løgconfiten. Pensl lågene med æg, og kom tærterne i ovnen. Bag tærterne midt i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er gyldne. Server evt. en blandet salat til tærterne.

12 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 12 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 12 Flares ×