Jeg er ikke den store gløggdrikker, men jeg elsker julens krydderier – derfor er min ultimative juledrik en fyldig, krydret og rygende varm chokolade. Nyd chokoladen i jeres julepyntede stue eller lav nok til at fylde en termokande, når I skal ud i kulden og fælde årets juletræ.
Opskrift (til 2 personer)
½ liter sødmælk
½ flækket vaniljestang
3 hele stjerneaniskapsler
1 hel kanelstang
1 stykke usprøjtet appelsinskal
1 spsk rom
60-80 g hakket mørk chokolade (57% kakao)
Hæld mælken i en gryde og tilsæt de øvrige ingredienser bortset fra rom og chokolade. Lun mælken og krydderierne over middel varme i 10 minutter – det er vigtigt, at mælken ikke koger eller brænder på. Rør jævnligt i gryden. Kom hakket mørk chokolade i den varme mælk, og rør i gryden, indtil chokoladen er smeltet. Til sidst tilsættes rom (kan udelades ved en børnevenlig version). Server den varme chokolade straks.