8 Flares 8 Flares ×

Vaniljekranse er for mig en af de vigtigste julesmåkager, men samtidig også er en kage, man kan spise året rundt. I min version har jeg valgt at tilsætte lidt revet marcipan, som er med til at give en småkage, der både er bid i og sprød. Der er få ingredienser i vaniljekranse, og af den grund er det også vigtigt at bruge nogle ingredienser af høj kvalitet. Man opnår det bedste resultat ved at bruge ægte smør og korn af en vaniljestang.

Vaniljekranse

Opskrift (ca. 35 vaniljekranse)
250 g mel
180 g smør
1/2 tsk hjortetaksalt
110 g sukker
Korn af 2 vaniljestænger
75 g revet marcipan (man også bruge 60 g mandelmel eller helt undlade marcipan og mandler)
1 æg

Kom mel og smør i en røreskål, og bland det til en ensartet masse. Bland hjortetaksalt, sukker, vanilje og marcipan eller mandelmel sammen, og kom det i røreskålen. Tilsæt æg, og saml dejen hurtigt. Lad dejen hvile tildækket i køleskab mindst 1 time eller gerne til næste dag. Tænd ovnen på 200°C.

Kør dejen gennem en kødmaskinens kageplade med stjernemønster eller brug en engangssprøjtepose. Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne 8-12 minutter på midterste rille i ovnen.

8 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 8 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 8 Flares ×