9 Flares 9 Flares ×

Kalenderen siger påske, og det ville være skønt, hvis man kunne sidde udenfor i solen og spise en is. Is, sne og sol er der, men varmen mangler vi lidt. Det skal dog ikke afholde mig fra at lave denne dessert, for man kan næsten altid spise is uanset vejr.
 
For ikke så længe siden smagte jeg en dejlig dessert, hvor et af elementerne var en sød krydderurtepesto blandt andet med basilikum. Jeg fik derfor lyst til at arbejde med basilikum, da jeg elsker krydderurten, men primært tidligere kun har brugt den i det salte køkken.

Vanilje- og basilikumis med pesto
Resultatet blev en flot grøn basilikumpesto med citron og macadamianødder. Pestoen er ikke for sød, da den lækre krydderurtesmag ikke skal drukne i sukker. Saften og skallen af en citron giver lidt syre og kant, hvor de fede macadamianødder tilføjer både fylde og giver en dejlig cremet struktur. Som akkompagnement til pestoen en lækker vanilje- og basilikumis. Voilà, en flot forårsdessert, som passer godt til udsigten ud af vinduet med sne og grønt græs.

Basilikumpesto
90 g usaltede macadamianødder
42 g friske basilikumblade (det svarer til ca. tre små basilikumplanter)
5 tsk. sukker
5 tsk. glukosesirup
6 tsk. vand
3/4 tsk. reven skal af en usprøjtet citron
3 tsk. citronsaft
 
Skyl basilikumbladene, og tør dem i køkkenrulle. Blend alle ingredienserne i en minihakker, indtil pestoen har den rette konsistens. Opbevar pestoen i en tætsluttende beholder.

Vanilje- og basilikumis (4 personer)
4 dl piskefløde
2 dl sødmælk
Korn fra to vaniljestænger
4 spsk. sukker
6 pasteuriserede æggeblommer

Flæk vaniljestængerne på det lange led, og skrab kornene ud med en kniv. Kom piskefløde, sødmælk, vaniljekorn og to spiskeskeer sukker i en gryde. Opvarm massen til lige under kogepunktet.

Pisk pasteuriserede æggeblommer med to spiseskeer sukker, indtil massen er lys og skummende. Hæld den varme flødeblanding i æggemassen lidt efter lidt under piskning. Stil cremen i køleskabet, indtil den er helt kold (det tager ca. et par timer).

Hæld den kolde creme i en ismaskine, og frys isen. Efter ca. 15 minutter er isen færdig i ismaskinen. Bland halvdelen af vaniljeisen med 6-8 teskeer af basilikumpestoen (smag på isen og tilsæt mere pesto om nødvendigt). Kom vanilje- og basilikumisen i hver sin beholder, og stil dem i fryseren. Man kan sagtens lave isen uden at bruge en ismaskine. Hæld den kolde creme over i en beholder, og stil den i fryseren 3-5 timer. Husk at røre jævnligt i ismassen under frysningen.

Vanilje- og basilikumis med pesto

9 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 9 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 9 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset