Mit bud på en kage til valentinsdag er en lille sød sag som man kun kan blive helt vild med! En bund af saftig mazarinkage, luftig og lækker pink hindbærmousse. På toppen et blankt rødt lag af hindbærgelé med skønne små lakridsprikker. Pyntet med to slags Love lakridskugler og saftige hindbær. Mums! Hindbær, marcipan og lakrids – tre rigtig gode venner. Hvis ikke I fejrer valentinsdag, så gør jer den tjeneste at fejre jeres kærlighed til kager – så skynd jer at lave kagen 🙂
Opskrift (5 personer)
Mazarinkage
250 g smør
250 g sukker
Korn fra en vaniljestang
4 æg str. M/L
250 g marcipan
1 tsk. bagepulver
70 g hvedemel
Hindbærmousse
3 blade husblas
250 g hindbær
4 spsk. flormelis
Korn fra en vaniljestang
1 spsk. citronsaft
2 dl piskefløde
125 g græsk yoghurt (10% fedt)
Hindbærgelé
2,5 blade husblas
250 g hindbær
2 spsk. sukker
1,5 spsk. vand
0,5 tsk. Raw Liquorice Powder
Pynt
Friske hindbær
LOVE – Blackcurrant Choc Coated Liquorice
LOVE – Raspberry Choc Coated Chili Liquorice
Pisk smør, sukker og korn fra en vaniljestang hvidt og luftigt med en el-pisker eller i en røremaskine. Tilsæt æggene et ad gangen under fortsat piskning. Tilsæt revet marcipan, og bland det godt sammen. Bland bagepulver og hvedemel sammen, og vend det i massen. Fordel dejen i en springform (24-26 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen på den midterste rille i ovnen ved 175ºC i ca. 40-50 minutter. Lad kagen afkøle i springformen.
Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter. Kom friske eller frosne hindbær, flormelis, korn fra en vaniljestang og citronsaft i en gryde. Lad det koge i 5 minutter. Pres massen igennem en finmasket si, så man får en glat puré uden hindbærkerner. Hæld puréen tilbage i gryden, og lad den stå ved svag varme. Vrid husblasen fri for vand, og opløs den i puréen. Lad puréen køle af. Pisk fløden til skum. Tilsæt græsk yoghurt til flødeskummet, og rør det sammen. Tilsæt hindbærpuréen, og bland det godt sammen.
Udstik fem kagebunde med en rund udstiksform/kagering (diameter 7,5 cm) – husk at fore kageringen med kagefolie/konditorplast inden fyldning. Placer kagebunden i hver deres kagering (diameter: 7,5 cm, højde: 5,5 cm). Fordel herefter et lag af hindbærmoussen oven på kagen. Stil kageringene i køleskabet i ca. 1 time, så moussen kan stivne.
Forbered hindbærgeléen. Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter. Kom hindbær, sukker og vand i en gryde. Lad det koge i 5 minutter. Pres massen igennem en finmasket si. Kom hindbærsaften tilbage i gryden, og giv det et lille opkog. Vrid husblasen fri for vand, og bland det godt sammen med hindbærsaften. Tilsæt først rå lakridspulver til geléen, når den er helt afkølet. Fordel herefter den kolde hindbærgelé oven på moussen, og stil kageringene tilbage i køleskabet i ca. 30 minutter.
Frigør kagerne fra formene, og fjern kagefolien/konditorplasten. Pynt kagerne med friske hindbær og LOVE lakridskugler inden servering. Kagen kan sagtens laves dagen i forvejen, og den er også fryseegnet.
Hvis jeg laver kagerne dagen i forvejen, hvor de skal med på job. Kan de så godt tages ud af formene dagen inden og stadig holde formen?
Hej Anja
Mange tak for din kommentar. Ja, du kan sagtens tage kagerne ud af deres form dagen forinden – det sker der ikke noget ved. Rigtig god bagelyst!
Mange hilsner
Helle
Hejsa
Så smuk og lækker kage
Jeg vil lave kagen i en stor udgave til 65pers. Tænker en stor rund kage, hvor jeg så vil komme et lag lys lagkagebund på toppen og så komme en stor hjertekage oven som dine fine små.
Jeg ved at sidde og regne på det, hvor høj endte dine enkelte små kager med at blive??
Tak for den smukke og indbydende opskrift
Hej Anne
Tusind tak for din søde kommentar. Ej, hvor lyder det godt og spændende, at du vil lave kagen til 65 personer. Mine små kager blev ca. 5 cm i højden. Håber mit svar kan hjælpe dig videre ellers må du endelig sige til.
Du må mægtig gerne sende et billede af den store kage, hvis du har mulighed for det – det kunne være spændende at se. Rigtig god bagelyst!
Mange hilsner
Helle
Hej
jeg har tænkt mig at lave din smukke kage bare i en Springform. så jeg ville høre om man skal lave dobbelt portion til en springfrom der måler – Bredden 25cm – Højde 6cm
Kh sigrid
Hej
jeg har tænkt mig at lave din smukke kage bare i en Springform. så jeg ville høre om man skal lave dobbelt portion til en springfrom der måler – Bredden 25cm – Højde 6cm
Kh sigrid
Jeg har ikke små forme, kan man lave den “bare” i en springform, som Sigrid ovenfor?
Kan man lave halv portion og komme dem i to små hjerteforme?
Hej, kan jeg fryse dem i de 5 små forme? Altså med gelé og det hele?og så tage dem op den dag d skal spise?