103 Flares 103 Flares ×

Mit bud på en kage til valentinsdag er en lille sød sag som man kun kan blive helt vild med! En bund af saftig mazarinkage, luftig og lækker pink hindbærmousse. På toppen et blankt rødt lag af hindbærgelé med skønne små lakridsprikker. Pyntet med to slags Love lakridskugler og saftige hindbær. Mums! Hindbær, marcipan og lakrids – tre rigtig gode venner. Hvis ikke I fejrer valentinsdag, så gør jer den tjeneste at fejre jeres kærlighed til kager – så skynd jer at lave kagen 🙂

Valentinskage 2016

Opskrift (5 personer)

Mazarinkage
250 g smør
250 g sukker
Korn fra en vaniljestang
4 æg str. M/L
250 g marcipan
1 tsk. bagepulver
70 g hvedemel

Hindbærmousse
3 blade husblas
250 g hindbær
4 spsk. flormelis
Korn fra en vaniljestang
1 spsk. citronsaft
2 dl piskefløde
125 g græsk yoghurt (10% fedt)

Hindbærgelé
2,5 blade husblas
250 g hindbær
2 spsk. sukker
1,5 spsk. vand
0,5 tsk. Raw Liquorice Powder

Pynt
Friske hindbær
LOVE – Blackcurrant Choc Coated Liquorice
LOVE – Raspberry Choc Coated Chili Liquorice

Valentinskage 2016

Pisk smør, sukker og korn fra en vaniljestang hvidt og luftigt med en el-pisker eller i en røremaskine. Tilsæt æggene et ad gangen under fortsat piskning. Tilsæt revet marcipan, og bland det godt sammen. Bland bagepulver og hvedemel sammen, og vend det i massen. Fordel dejen i en springform (24-26 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen på den midterste rille i ovnen ved 175ºC i ca. 40-50 minutter. Lad kagen afkøle i springformen.

Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter. Kom friske eller frosne hindbær, flormelis, korn fra en vaniljestang og citronsaft i en gryde. Lad det koge i 5 minutter. Pres massen igennem en finmasket si, så man får en glat puré uden hindbærkerner. Hæld puréen tilbage i gryden, og lad den stå ved svag varme. Vrid husblasen fri for vand, og opløs den i puréen. Lad puréen køle af. Pisk fløden til skum. Tilsæt græsk yoghurt til flødeskummet, og rør det sammen. Tilsæt hindbærpuréen, og bland det godt sammen.

Valentinskage 2016

Udstik fem kagebunde med en rund udstiksform/kagering (diameter 7,5 cm) – husk at fore kageringen med kagefolie/konditorplast inden fyldning. Placer kagebunden i hver deres kagering (diameter: 7,5 cm, højde: 5,5 cm). Fordel herefter et lag af hindbærmoussen oven på kagen. Stil kageringene i køleskabet i ca. 1 time, så moussen kan stivne.

Forbered hindbærgeléen. Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter. Kom hindbær, sukker og vand i en gryde. Lad det koge i 5 minutter. Pres massen igennem en finmasket si. Kom hindbærsaften tilbage i gryden, og giv det et lille opkog. Vrid husblasen fri for vand, og bland det godt sammen med hindbærsaften. Tilsæt først rå lakridspulver til geléen, når den er helt afkølet. Fordel herefter den kolde hindbærgelé oven på moussen, og stil kageringene tilbage i køleskabet i ca. 30 minutter.

Frigør kagerne fra formene, og fjern kagefolien/konditorplasten. Pynt kagerne med friske hindbær og LOVE lakridskugler inden servering. Kagen kan sagtens laves dagen i forvejen, og den er også fryseegnet.

Valentinskage 2016

 

103 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 103 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 103 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset