10 Flares 10 Flares ×

Nej, jeg har ikke været i det lokale byggemarked og købt en 50 liters urtepotte og fyldt med cupcakesdej. En god kollega, som bor i Dubai en del af året, fandt nogle søde små forme af silikone formet som urtepotter og købte dem med hjem til mig (mange tak Lynn).

Jeg fyldte urtepotterne med en cupcakesdej med rabarber, vanilje, mini marshmallows og en dejlig marcipan. En fyldig og smagsfuld kage toppet med cremet rabarberfrosting. Lidt blomster skal der også til, så jeg lavede hurtigt nogle små fine fondantblomster.

Urtepotte-cupcakes med rabarber, mini marshmallows og marcipan

Rabarberkompot
230 g rabarber
2 spsk. sukker
Korn fra en halv vaniljestang
1 spsk. vand

Rabarbercupcakes (ca. 10 små cupcakes)
60 g smør
80 g sukker
Korn fra en vaniljestang
1 æg
80 g hvedemel
0,5 tsk. bagepulver
0,5 dl mælk
80 g marcipan
100 g rabarberkompot
50 g mini marshmallows

Rabarberfrosting
130 g rabarberkompot
150 g mascarpone
80 g hvid chokolade

Skyl rabarber, og skær dem i små stykker. Kom rabarberstykkerne i en gryde sammen med sukker, korn fra en halv vaniljestang og vand. Lad det koge ved svag varme i ca. 10 minutter eller indtil rabarberne er møre. Lad det afkøle.

Tænd ovnen på 180ºC. Pisk smør, sukker, korn fra en vaniljestang og æg til en luftig og tyk masse. Bland mel og bagepulver sammen i en skål. Kom melblandingen og mælk i æggemassen, og bland det sammen. Riv marcipanen groft på et rivejern. Vend marcipan, rabarberkompot og mini skumfiduser i dejen.

Fordel dejen i små urtepotte-silikoneforme (de måler 5,5×4,5 cm) eller papirsforme, og bag dem midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Lad kagerne afkøle, inden de skal pyntes.

Kom den hvide chokolade i en varmefast skål, og smelt den over et vandbad eller i mikrobølgeovnen. Lad den afkøle. Pisk rabarberkompot, mascarpone og hvid chokolade sammen i en skål til en luftig creme. Kom frostingen i en engangssprøjtepose og pynt kagerne. Jeg har pyntet mine kager med nogle hjemmelavede fondantblomster, men man kan sagtens bruge noget andet pynt eller helt undlade det. Kagerne kan holde sig friske i 3 dage i køleskabet.

Urtepotte-cupcakes med rabarber, mini marshmallows og marcipan

10 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 10 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 10 Flares ×