9 Flares 9 Flares ×

Til maj udgaven af Whisky & Rom magasinet har jeg lavet tre delikate, nuttede og ret nemme desserter med whisky, men I skal da heller snydes, så her er opskrifterne.

Mine tre opskrifter er lækre, hurtige og nemme desserter, hvor din arbejdsindsats er minimal. Nogle af desserterne kræver en smule tid til at sætte sig eller køle ned – men i ventetiden kan du jo passende bruge på at nyde et glas whisky, mens de passer sig selv. Desuden kan alle desserter laves dagen før, så det giver dig mulighed for at være i god tid. Rigtig god fornøjelse!

Tre nemme og ret nuttede desserter med whisky

Den ene opskrift jeg har lavet til jer er en klassisk engelsk dessert ”Syllabub”. Den er let og lækker. Den består af letpisket fløde, whisky, jordbær og sprøde søde marengs-sticks.

Næste opskrift er en utrolig lækker cremet chokolademousse lavet med hvid chokolade og whisky – pyntet med knasende mandelkrokant.

Den sidste nemme dessert er vaniljeis med karamelsauce med delikat smag af whisky og sydesalt. I kan finde flere isopskrifter på min blog, men når det nu skal være rigtig nemt, så køb en færdiglavet is af god kvalitet og brug tiden på karamelsaucen. Lad jer ikke skræmme af sydesalten i karamellen, for det er virkelig godt.

Denne gang har jeg valgt ikke at anbefale en whisky ved de enkelte opskrifter. Brug din ynglings whisky eller den whisky, du synes netop kunne være spændende at bruge. På den måde kan du sætte dit personlige præg på desserten. Jeg har selv brugt nogle gode blended skotske whiskyer bl.a.  Black Bottle til chokolademoussen. En anbefaling vil jeg dog komme med, brug ikke meget salte whiskyer til karamelsaucen, da smagen vil konkurrere med sydesalten.

Syllabub med whisky, jordbær og marengs-sticks
(4 personer)

Syllabub
45 g flormelis
3 spsk. whisky
3 dl piskefløde
Friske jordbær

Marengs-sticks
40 g pasteuriseret æggehvide
80 g flormelis

Start med at lave marengs-sticks. Pisk æggehviden til fast skum, og tilsæt herefter flormelis lidt ad gangen. Pisk godt i ca. 5 minutter. Kom marengsmassen i en engangssprøjtepose med rund tyl (6 mm diameter), og sprøjt den ud på en bageplade med bagepapir i 14 cm lange stænger. Bag dem ved 90°C i ca. 75 minutter på den nederste rille i ovnen. Lad dem afkøle på bagepladen. Opbevar de afkølede marengs-sticks i en tætsluttende beholder.

Rør flormelis og whisky sammen i en skål. Pisk fløden til meget let skum, og tilsæt whiskyblandingen, mens du pisker langsomt. Pisk indtil massen er som blødt luftigt skum. Anret desserten i portionsglas – kom først jordbær i glasset efterfulgt af Syllabub. Stil glassene på køl i et par timer.

Syllabub med whisky, jordbær og marengs-sticks

 

Hvid chokolademousse med whisky og mandelkrokant
(4 personer)

Mousse
75 g hvid chokolade
20 g smør
2,5 spsk. whisky
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. flormelis
0,75 dl piskefløde
2 pasteuriserede æggehvider

Mandelkrokant
60 g sukker
80 g mandler

Kom chokolade, smør og whisky i en skål og smelt det sammen over et vandbad. Pisk æggeblommer og flormelis til en luftig og tyk masse med en håndmixer – pisk godt i ca. 5 minutter. Bland den letafkølede, smeltede chokolademasse sammen med æggeblommerne. Pisk fløden til skum, og vend det sammen med chokolademassen. Pisk æggehvider stive i en skål med rene piskeris. Tilføj en tredjedel af de piskede æggehvider til moussen, og pisk godt. Vend forsigtigt den resterende del af de piskede æggehvider i moussen. Kom moussen i portionsglas, og stil dem på køl minimum et par timer.

Smelt sukker i en pande til en gylden karamel. Tilsæt mandler, og bland det godt sammen. Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir, og lad dem afkøle. Hak mandlerne groft med en savtakket kniv. Pynt moussen med mandelkrokant lige inden servering.

Hvid chokolademousse med whisky og mandelkrokant

 

Karamelsauce med whisky og sydesalt
(6 personer)

Karamelsauce
50 g smør
50 g sukker
50 g brun farin
100 g mørk sirup
1 dl piskefløde
0,25 tsk. sydesalt
1 spsk. whisky

Kom smør, sukker, brun farin, mørk sirup, piskefløde og sydesalt i en gryde. Kog det ved høj varme i ca. 5-8 minutter, indtil karamellen tykner lidt. Husk at røre i saucen jævnligt. Lad saucen køle helt af. Tilsæt whisky til den afkølede karamelsauce. Hvis saucen er blevet for tyk, tilsættes lidt mere piskefløde før servering. Spis karamelsaucen sammen med en dejlig vaniljeis og pynt eventuelt med mandelkrokant.

Karamelsauce med whisky og sydesalt

 

9 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 9 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 9 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset