42 Flares 42 Flares ×

En af de kager, jeg havde med på Formland UPgraded, var en tærte med lakrids. Den bestod af en bund lavet af mandelmørdej fyldt med lakridsmazarin. Derefter jordbærsylt og pyntet med en flot top af lakridsmarengs. En farverig lille sag som smager skønt af lakrids, jordbær og marcipan mums. Teksturen i tærten er også rigtig god – den sprøde bund, jordbærsylten og den fløjlsbløde lakridsmarengs. Prøv den!

Tærte med lakridsmazarin, jordbær og lakridsmarengs

 

Opskrift (ca. 8 stk.)

Mørdej
65 g smør
100 g hvedemel
30 g mandler
30 g sukker
Korn fra en halv vaniljestang
Et halvt sammenpisket æg

Lakridsmazarin 
80 g groft revet marcipan
20 g flormelis
15 g smør
1 pasteuriseret æggehvide
0,5 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Jordbærsylt 
200 g friske/frosne jordbær
1 spsk. sukker
1 blad husblas

Lakridsmarengs  
En halv pasteuriseret æggehvide
25 g flormelis
1 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder

 

Tærte med lakridsmazarin, jordbær og lakridsmarengs

 

Skær smørret i mindre stykker i en skål, og smuldre det sammen med hvedemelet, til der ingen klumper er. Blend mandler i en minihakker/foodprocessor til fint mel. Tilsæt mandelmel, sukker og vaniljekorn, og saml dejen hurtigt med et halvt sammenpisket æg. Lad mørdejen hvile i køleskab i ca. 30 minutter.

Rul mørdejen ud til en tykkelse på ca. 0,5 mm. Udstik 8 cirkler med et glas eller en rund udstiksform med en diameter på 8 cm til at lave en rund form, der passer perfekt i de små tærteforme (diameter 7 cm). Pensl de små tærteforme med lidt olie, og læg dejen i formene. Forbag de små bunde ved 200°C i 10 minutter på den midterste rille i ovnen.

Rør groft revet marcipan sammen med flormelis, smør, pasteuriseret æggehvide og lakridspulver. Kom mazarinmassen i en engangssprøjtepose, og fordel den på de forbagte tærtebunde. Bag tærterne yderligere ca. 10 minutter ved 200°C på den midterste rille i ovnen. Afkøl de bagte tærter på en bagerist.

Kom jordbær og sukker i en gryde. Lad det koge, indtil jordbærrene er møre. Blend jordbærrene til en puré i en minihakker/foodprocessor. Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter. Hæld puréen tilbage i gryden, og bring det i kog. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og opløs den puréen. Bland det godt sammen. Lad puréen afkøle.   Fordel den kolde jordbærpuré oven på mazarinmassen.

Pisk æggehviden til fast skum. Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk godt i ca. 8 minutter. Tilsæt lakridspulver, og bland det godt sammen. Kom lakridsskummet i en engangssprøjtepose, og fordel det oven på jordbærpuréen. Opbevar kagerne på køl, indtil de skal serveres.

 

Tærte med lakridsmazarin, jordbær og lakridsmarengsFoto fra min testbagning herhjemme

 

42 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 42 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 42 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset