4 Flares 4 Flares ×

Jeg er helt overbevist om, at julemanden vil blive glad for et glas kold mælk og en stak lækre stjerneformede lakridssmåkager til at styrke sig på, når han kommer forbi med gaver til William og forhåbentlig også til os andre. Måske udløser det en ekstra stor gave? Hvem ved? Jeg overvejer i hvert fald at stille det frem til ham.

Men uanset hvad man tænker om julemanden, er mine stjerneformede lakridssmåkager med chokoladeganache lækre og julede – så gør jer selv den tjeneste at lave dem.

Stjerneformede lakridssmåkager med chokoladeganache

De består af to sprøde småkager med bl.a. mandelmel, masser af vaniljesukker og lakridspulver. Mellem de sprøde kager er der en mørk chokoladeganache smagt til med sød lakridssirup – glædelig jul siger jeg bare!

PS: Jeg må nok hellere i gang med at bage nogle flere småkager, inden julemanden kommer – det lader til, at “nisserne” allerede har spist første portion.

Opskrift (ca. 25 sammenlagte småkager)

Lakridssmåkager
150 g hvedemel
60 g sukker
75 g mandelmel
125 g smør
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
2 æggeblommer

Chokoladeganache med lakrids
150 g piskefløde
150 g mørk chokolade
4 tsk. Johan Bülow Sweet Liquorice Syrup

Stjerneformede lakridssmåkager med chokoladeganache

Bland hvedemel, sukker, mandelmel, smør, vaniljesukker og rå lakridspulver sammen. Tilsæt herefter æggeblommer, og saml hurtigt dejen. Lad dejen hvile ca. 30 minutter i køleskabet

Rul dejen ud på et melet bord, til den har en tykkelse på 3-5 mm. Brug en stjerneformet udstiksform med en diameter på 7 cm til at skære kagerne ud. Kom kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 180ºC i ca. 8-12 minutter. Lad kagerne afkøle på en rist. Opbevar kagerne i en tætsluttende kagedåse.

Varm fløden op, til den er ved at nå kogepunktet. Skru ned til svag varme og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil massen er ensartet. Lad massen afkøle i køleskabet 4 timer eller gerne til næste dag. Når ganachen har opnået en smørbar konsistens, tilsæt lakridssirup, og bland det godt sammen. Kom ca. en teske af ganachen på kagerne, og læg dem sammen. Kagerne skal først lægges sammen lige inden servering for at bevare sprødheden i dem. Pynt kagerne med striber af smeltet hvid chokolade og lidt lakridspulver.

Stjerneformede lakridssmåkager med chokoladeganache

 

4 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 4 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 4 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset