13 Flares 13 Flares ×

En saftig steakburger med whisky-barbecuesauce er den ene af mine opskrifter i nyeste udgave af Whisky & Rom magasinet. En rigtig herreburger – det kan jeg vist godt sige uden at fornærme nogle, da jeg som kvinde også synes, den er rigtig god. Saftig grillet steak, sprød bacon, cheddarost, confiteret løg og lækker whisky-barbecuesauce – det er en burger!

Whisky-barbecuesaucen indeholder blandt andet chili, røget paprika, tomatpuré, sødmefyldt honning og skøn Lagavulin whisky 16 år. En flot balance mellem stærkt, surt, sødt og dejlig røg –  barbecuesauce efter min smag.

Steakburger med whisky-barbecuesauce og løgconfit

 

Opskrift (2 pers.)

Whisky-barbecuesauce
140 g tomatpuré
2 spsk. honning
6 tsk. rødvinseddike
1 tsk. løgpulver
0,5 tsk. chilipulver
2 tsk. røget sød paprika
0,5 tsk. fint salt
6 tsk. Lagavulin whisky 16 år – en personlig favorit pga. røg, salt og krydrede smage. Den gør sig rigtig godt i den aromatiske barbecuesauce og fremhæver de forskellige nuancer.

Løgconfit
2 mellemstore rødløg
Lidt smør til panden
1 tsk. honning
3 tsk. Lagavulin whisky 16 år
Salt og peber

Yderligere ingredienser
400 g kalvemørbrad
125 g baconskiver
2 store burgerboller
2 skiver cheddarost

Steakburger med whisky-barbecuesauce og løgconfit

Rør alle ingredienser til whisky-barbecuesaucen sammen i en skål.

Pil rødløgene, og skær dem i skiver. Smelt smørret på en pande ved høj varme, og tilsæt løgene. Skru ned for varmen, og steg løgene bløde i 5-10 minutter. Tilsæt honning, whisky, lidt salt og peber.

Steg bøfferne af kalvemørbrad i lidt smør på en pande. Krydr med salt og peber. Steg baconskiverne  sprøde på en pande i lidt olie. Lun burgerbollerne og fyld dem med whisky-barbecuesauce, mørbradbøffer, bacon, løgconfit og cheddarost.

Steakburger med whisky-barbecuesauce og løgconfit

 

13 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 13 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 13 Flares ×