En saftig steakburger med whisky-barbecuesauce er den ene af mine opskrifter i nyeste udgave af Whisky & Rom magasinet. En rigtig herreburger – det kan jeg vist godt sige uden at fornærme nogle, da jeg som kvinde også synes, den er rigtig god. Saftig grillet steak, sprød bacon, cheddarost, confiteret løg og lækker whisky-barbecuesauce – det er en burger!
Whisky-barbecuesaucen indeholder blandt andet chili, røget paprika, tomatpuré, sødmefyldt honning og skøn Lagavulin whisky 16 år. En flot balance mellem stærkt, surt, sødt og dejlig røg – barbecuesauce efter min smag.
Opskrift (2 pers.)
Whisky-barbecuesauce
140 g tomatpuré
2 spsk. honning
6 tsk. rødvinseddike
1 tsk. løgpulver
0,5 tsk. chilipulver
2 tsk. røget sød paprika
0,5 tsk. fint salt
6 tsk. Lagavulin whisky 16 år – en personlig favorit pga. røg, salt og krydrede smage. Den gør sig rigtig godt i den aromatiske barbecuesauce og fremhæver de forskellige nuancer.
Løgconfit
2 mellemstore rødløg
Lidt smør til panden
1 tsk. honning
3 tsk. Lagavulin whisky 16 år
Salt og peber
Yderligere ingredienser
400 g kalvemørbrad
125 g baconskiver
2 store burgerboller
2 skiver cheddarost
Rør alle ingredienser til whisky-barbecuesaucen sammen i en skål.
Pil rødløgene, og skær dem i skiver. Smelt smørret på en pande ved høj varme, og tilsæt løgene. Skru ned for varmen, og steg løgene bløde i 5-10 minutter. Tilsæt honning, whisky, lidt salt og peber.
Steg bøfferne af kalvemørbrad i lidt smør på en pande. Krydr med salt og peber. Steg baconskiverne sprøde på en pande i lidt olie. Lun burgerbollerne og fyld dem med whisky-barbecuesauce, mørbradbøffer, bacon, løgconfit og cheddarost.
Mmmmums!! Lavede denne opskrift til en veninde for nogle uger siden (brugte dog råvildtmørbrad i stedet for oksemørbrad), og det smagte himmelsk 🙂 I aften vil jeg prøve at lave det med en råvildt-hakkebøf, hvor jeg blander noget af whisky-bbq-saucen i farsen, inden bøfferne bli’r stegt. Ihh, hvor jeg glæder mig 😀
Hej Carina
Tak for din kommentar. Dejligt, at du kan lide opskriften 🙂
Snød lidt med whisky-saucen. Havde en rest Jensens i fryseren. Derudover kom jeg lidt aioli i og som ekstra fyld lidt svitsede champignon. Det smagte super godt! Og faldt i god jord hos manden min 😉
Ej, det lyder bare så lækkert, Tina. Dejligt, at din mand var tilfreds med sovsen!
Mange hilsner
Helle