97 Flares 97 Flares ×

Forleden plukkede jeg de første, af forhåbentlig mange, smukke solbær i vores have. En så fantastisk lækker råvare som sommersolbær skal bruges til noget, hvor den dejlige solbærsmag virkelig træder frem.

Resultatet blev en lille lækker kage bestående af bunde med mandelmel, som blev fyldt med den lækreste og meget farverige solbærmousse. Kagen er omkranset af et “chokolade-hegn”, som er sprødt og lækkert. Til sidst er kagen pyntet med flere af de smukke solbær. Kombinationen af den friske mousse, dejlige kage og chokolade med et skønt knæk er ret lækker, og så er den også ret sprød at se på!

Sommerlig kage med solbærmousse

Opskrift (ca. 4 stk.)

Kage
3 æg
100 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
80 g hvedemel
50 g mandelmel
1 tsk. bagepulver

Solbærmousse
2,5 blade husblas
225 g solbær
2,5 spsk. vand
80 g sukker
1,5 tsk. vaniljesukker
2 dl piskefløde

Pynt
200 g chokolade
Friske solbær

Sommerlig kage med solbærmousse

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig og skummende masse. Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i dejen til en ensartet masse. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, der måler ca. 26*28 cm. Bag den i 8-10 minutter på den midterste rille i ovnen ved 200ºC . Vend den færdige kage ud på et stykke bagepapir, og fjern forsigtigt bagepapiret fra bunden af kagen. Lad den afkøle.

Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom solbær, vand, sukker og vaniljesukker i en gryde, og giv det et opkog i ca. 5 minutter. Kom den varme masse i en blender, og blend bærrene til en puré. Kom solbærmassen tilbage i gryden, og kog det i et par minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den i solbærmassen. Afkøl massen helt. Pisk fløden til skum, og vend den sammen med solbærmassen.

Sommerlig kage med solbærmousse

Udstik fire små cirkler af kagen med en udstiksform (diameter: 7 cm). Placer bundene i runde kageringe (diameter: 7 cm, højde: 5,5 cm). Skær fire aflange stykker af kagen med en bredde på 5,5 cm, og placer dem rundt i kanten i kageringene.

Kom solbærmoussen i en sprøjtepose, og fordel den i kageringene. Stil de fyldte kageringe i fryseren i ca. 1 time, så moussen kan sætte sig. Der vil være noget solbærmousse i overskud, som skal bruges senere – sæt den på køl, indtil den skal bruges.

Sommerlig kage med solbærmousse

Forbered chokoladepynten. Kom 140 g chokolade i en varmefast skål, og smelt den over et vandbad. Fjern skålen med den smeltede chokolade fra vandbadet, når temperaturen måler ca. 48ºC. Tilsæt den resterende mængde chokolade, og smelt den sammen med den varme chokolade. Når chokoladen måler ca. 31ºC, er den klar til brug.

Find et stykke bagepapir. Kom ca. en teske af den smeltede chokolade på bagepapiret, og brug en paletkniv til at smøre chokoladen ud til en længde på ca. 6 cm. Fortsæt, indtil al chokoladen er brugt. Stil chokoladepynten i køleskabet i 10 minutter, indtil chokoladen er størknet.

Find kagerne frem fra fryseren. Brug den resterende del af solbærmoussen til at smøre på kagernes sider. Pynt herefter kagerne med chokolade og friske solbær. Kagen kan med fordel laves dagen før, den skal bruges.

Sommerlig kage med solbærmousse

 

97 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 97 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 97 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset