Forleden plukkede jeg de første, af forhåbentlig mange, smukke solbær i vores have. En så fantastisk lækker råvare som sommersolbær skal bruges til noget, hvor den dejlige solbærsmag virkelig træder frem.
Resultatet blev en lille lækker kage bestående af bunde med mandelmel, som blev fyldt med den lækreste og meget farverige solbærmousse. Kagen er omkranset af et “chokolade-hegn”, som er sprødt og lækkert. Til sidst er kagen pyntet med flere af de smukke solbær. Kombinationen af den friske mousse, dejlige kage og chokolade med et skønt knæk er ret lækker, og så er den også ret sprød at se på!
Opskrift (ca. 4 stk.)
Kage
3 æg
100 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
80 g hvedemel
50 g mandelmel
1 tsk. bagepulver
Solbærmousse
2,5 blade husblas
225 g solbær
2,5 spsk. vand
80 g sukker
1,5 tsk. vaniljesukker
2 dl piskefløde
Pynt
200 g chokolade
Friske solbær
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig og skummende masse. Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i dejen til en ensartet masse. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, der måler ca. 26*28 cm. Bag den i 8-10 minutter på den midterste rille i ovnen ved 200ºC . Vend den færdige kage ud på et stykke bagepapir, og fjern forsigtigt bagepapiret fra bunden af kagen. Lad den afkøle.
Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom solbær, vand, sukker og vaniljesukker i en gryde, og giv det et opkog i ca. 5 minutter. Kom den varme masse i en blender, og blend bærrene til en puré. Kom solbærmassen tilbage i gryden, og kog det i et par minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den i solbærmassen. Afkøl massen helt. Pisk fløden til skum, og vend den sammen med solbærmassen.
Udstik fire små cirkler af kagen med en udstiksform (diameter: 7 cm). Placer bundene i runde kageringe (diameter: 7 cm, højde: 5,5 cm). Skær fire aflange stykker af kagen med en bredde på 5,5 cm, og placer dem rundt i kanten i kageringene.
Kom solbærmoussen i en sprøjtepose, og fordel den i kageringene. Stil de fyldte kageringe i fryseren i ca. 1 time, så moussen kan sætte sig. Der vil være noget solbærmousse i overskud, som skal bruges senere – sæt den på køl, indtil den skal bruges.
Forbered chokoladepynten. Kom 140 g chokolade i en varmefast skål, og smelt den over et vandbad. Fjern skålen med den smeltede chokolade fra vandbadet, når temperaturen måler ca. 48ºC. Tilsæt den resterende mængde chokolade, og smelt den sammen med den varme chokolade. Når chokoladen måler ca. 31ºC, er den klar til brug.
Find et stykke bagepapir. Kom ca. en teske af den smeltede chokolade på bagepapiret, og brug en paletkniv til at smøre chokoladen ud til en længde på ca. 6 cm. Fortsæt, indtil al chokoladen er brugt. Stil chokoladepynten i køleskabet i 10 minutter, indtil chokoladen er størknet.
Find kagerne frem fra fryseren. Brug den resterende del af solbærmoussen til at smøre på kagernes sider. Pynt herefter kagerne med chokolade og friske solbær. Kagen kan med fordel laves dagen før, den skal bruges.
Hej, ser lækkert ud. Hvis kagen laves en dag i forvejen opbevares den så bedst på frys eller køl? Mvh Mette
Hej Mette
Mange tak for din søde kommentar. Det vil være fint at opbevare kagen på køl, indtil den skal serveres. Rigtig god bagelyst!
Mange kagehilsner
Helle
Det ser så godt ud! Her er den perfekte inspiration til den bryllupskage, jeg skal bage til min veninde om et par måneder 🙂
Tusind tak for din søde kommentar, Anne Kathrine. Det lyder helt fantastisk med en bryllupskage 🙂 Rigtig god fornøjelse med det.
Mange kageglade hilsner
Helle