105 Flares 105 Flares ×

En kugle is serveret med en sprød vaffel – det lyder lidt som en retro-dessert på en kro, der sikkert også er populær i det lille hjem. I stedet for at købe is og vafler, så prøv at investere lidt tid og kærlighed i at lave en dejlig solbærsorbet med marengs. Det tager lidt tid, men det er det hele værd.

En cremet og frisk sorbet med en dejlig solbærsmag. De søde marengs, drysset med lakridspulver, er fantastiske med en sprød overflade og en chewy kerne. Lakrids og solbær er rigtig gode venner. God fornøjelse!

Solbærsorbet med lakridsmarengs-sticks

Opskrift (4 personer)
450 g solbær
100 g sukker
4 spsk. citronsaft
Korn fra en vaniljestang
2 spsk. glukosesirup
2 pasteuriserede æggehvider

Lakridsmarengs-sticks 
1,5 pasteuriserede æggehvider
100 g flormelis
Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Kom solbær, sukker, citronsaft, korn fra en vaniljestang og glukosesirup i en gryde, og giv det et opkog, indtil bærrene er møre. Kom solbærmassen i en blender, og blend det til en puré. Hæld blandingen gennem en sigte og smag eventuelt til med lidt mere citronsaft. Lad solbærpuréen køle helt af. Tilsæt pasteuriserede æggehvider til puréen, og bland det godt sammen.

Hæld solbærpuréen i en ismaskine og lad den køre, indtil den er frossen. Kom den færdige sorbet i en beholder, og stil den i fryseren.

Man kan sagtens lave sorbeten uden at bruge en ismaskine – her er det dog vigtigt, at man venter med at tilsætte de pasteuriserede æggehvider, indtil sorbeten er halvfrossen. Det vil være bedst at piske æggehviderne til let skum, inden de tilsættes til den halvfrosne sorbet. Husk også at røre jævnligt i sorbeten under frysningen.

Pisk æggehviderne til fast skum, og tilsæt herefter flormelis lidt ad gangen. Pisk godt i ca. 5 minutter. Kom marengsmassen i en engangssprøjtepose, og sprøjt den ud på en bageplade med bagepapir i 10 cm lange stænger, der måler 1 cm i tykkelsen. Drys lakridspulver på stængerne. Bag dem ved 100°C i 30 minutter på den nederste rille i ovnen. Afkøl dem på rist. Opbevar kagerne i en tætsluttende beholder.

Solbærsorbet med lakridsmarengs-sticks

105 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 105 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 105 Flares ×