6 Flares 6 Flares ×

Hvis trangen til sukker ikke kan fjernes ved at lave de krydrede knækbrød med dip, er her en opskrift på en sød udgave. Skal og saft fra en appelsin giver en fin og dejlig smag, ligesom mandler tilføjer lidt ekstra. Sødmen kommer fra en dejlig canadisk ahornsirup.

Man kan pynte med sukker eller undlade det, hvis man vil spare på kalorierne. Jeg indrømmer gerne, at knækbrødet ikke er helt sukkerfrit, men et sundt alternativ til alle “sukkerfælderne” – og husk man får alle de gode olier og fibre med samtidig.

Søde knækbrød

Opskrift – Knækbrød (40 stk.)
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl hakkede mandler
2,5 dl hvedemel
1 dl rugmel
1,5 dl vand
0,5 dl ahornsirup
Saft af en halv appelsin
Skal af en appelsin
0,8 dl rapsolie
1 tsk bagepulver
1/4 tsk. salt
Perlesukker

Rør de tørre ingredienser sammen. Tilsæt vand, olie, saft og skal af appelsin. Rør massen til en jævn dej. Del dejen i 2 lige store portioner. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Fjern det øverste lag bagepapir, og skær dem ud med en kniv i ønsket størrelse. Pynt med perlesukker. Bages ved 200°C i ca. 15-17 minutter på den midterste rille i ovnen. Afkøl de færdige knækbrød på en rist.

6 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 6 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 6 Flares ×