17 Flares 17 Flares ×

Sikke et dejligt vejr det er i dag. Koldt fra morgenen af – men skøn solskin her til eftermiddag – den danske sensommer når den er bedst. Jeg har været ude at plukke nogle af alle de æbler, vi har i haven til lidt bageprojekter.

I løbet af de sidste par dage har jeg også brugt en del tid på at lave opskrifter til Whisky & Rom Magasinet, så nu tænkte jeg, at der skulle laves noget uden røgsmag, men dog stadigvæk med en lille smule alkohol.

Tidligere har jeg med stor succes lavet hindbær- og lakridssnegle. Jeg har gået og tænkt over en anden kombination, som jeg gerne ville teste, og i dag var lejligheden til det. Snegle med solbær og romglasur.

Snegle med solbær og romglasur

Resultatet blev super godt. En luftig og lækker snegl med sød marcipanremonce og masser af skønne syrlige solbær fra haven (ok lidt snyd – ikke direkte fra haven, da jeg fandt dem i fryseren). Sneglen er til sidst pyntet med en hvid glasur, der er lavet med  en fantastisk krydret rom. En børnevenlig udgave kan laves ved at erstatte rommen med romessens. Til voksne synes jeg absolut, at man skal bruge rigtig rom, da en god rom tilføjer nogle flotte smagsnuancer til kagen, som syntetisk romessens ikke gør. Rigtig god bagelyst og ha’ en fantastisk lørdag!

Opskrift (Ø: 6 cm, ca. 12 stk.)
1,25 dl mælk
65 g smør
25 g gær
1/4 tsk. salt
30 g sukker
1 æg str. M/L
290 g hvedemel

Marcipanremonce
200 g revet marcipan
2 spsk. mørk sirup
50 g smør

Bær
175 g solbær

Romglasur
200 g flormelis
4 spsk. rom

Kom smør i en tykbundet glasskål, og smelt det i mikrobølgeovnen. Tilsæt mælk til det smeltede smør, og lad blandingen afkøle, indtil den er fingervarm (37°C). Smuldr gæren i den fingervarme mælkeblanding i en stor skål. Rør godt, indtil gæren er opløst. Tilsæt salt, sukker og æg til massen. Tilsæt herefter mel lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Stil dejen et lunt sted til hævning i en time.

Forbered marcipanremoncen, mens dejen hæver. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet, og pisk den sammen med mørk sirup og smør. Pisk massen godt, indtil den er ensartet.

Rul dejen ud til en rektangel på et meldrysset bord. Fordel marcipanremoncen på dejen med en kniv. Fordel herefter solbær oven på remoncen. Rul forsigtigt dejen sammen på den lange side som til en roulade.

Skær dejen i 4 cm tykke skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Efterhæv sneglene på bagepladen i ca. 30 minutter. Pensl dem med et sammenpisket æg. Bag sneglene midt i ovnen ved 200°C i 15-20 minutter. Afkøl dem på en rist. Pynt sneglene med romglasur.

Snegle med solbær og romglasur

17 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 17 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 17 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset