271 Flares 271 Flares ×

Jeg holder meget af snegle – ikke dem med sneglehus og hvidløgssmør – men kagesnegle. De klassiske kanelsnegle er rigtig lækre, men lidt udskiftning af ingredienser og fyld gør underværker. Jeg har tidligere lavet nogle varianter med bær. Hindbær- og lakridssnegle og snegle med solbær og romglasur. De er begge super lækre og gode at lave, når sommerens skønne bær er modne.

Snegle med lakrids og citron

I går lavede jeg snegle med lakrids og citron. Sneglene er fyldt med en skøn lakridsremonce med masser af sød marcipan, rå lakridspulver og dejlig saltet lakridssirup. Sneglene er pyntet med citronglasur, revet citronskal og et ekstra drys af lakridspulver.

Jeg er vild med kombinationen af lakrids og citron – den dybe delikate lakridssmag, søde marcipan sammen med den lidt skarpe og syrlige citron som modspil. Sneglene bliver bløde og lækre, og sammen med det let karamelliserede fyld giver det en for mig perfekt snegl.

Jeg lavede dem i går til en kop eftermiddagste. Nogle vil måske mene, at lakrids og citron er en vild start på dagen og derfor ikke så oplagt at bruge dem til morgenbordet – men det afholdte nu ikke min bedre halvdel, der med stor fornøjelse (og hastighed) guflede hele to her søndag morgen 🙂

Opskrift (ca. 12 stk.)
1,25 dl mælk
70 g smør
25 g gær
1/4 tsk. salt
30 g sukker
1 æg str. M/L
275-300 g hvedemel

Lakridsremonce
100 g revet marcipan
130 g sukker
120 g smør
2 spsk. Johan Bülow Salty Liquorice Syrup
2 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Citronglasur
200 g flormelis
2-3 spsk. citronsaft

Pynt
Revet citronskal
Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Snegle med lakrids og citron

Smelt smørret, og lun mælken. Bland smør og mælk sammen, og lad blandingen afkøle, indtil den er fingervarm (37°C). Opløs gæren i mælkeblandingen. Tilsæt salt, sukker og et sammenpisket æg. Tilsæt herefter mel lidt ad gangen – dejen må ikke blive for tør – den skal være glat og smidig. Ælt dejen godt igennem i ca. 10 minutter. Stil dejen til hævning et lunt sted med et viskestykke over i ca. 1,5 time.

Lav fyldet til sneglene. Kom revet marcipan, sukker, smør, lakridssirup og lakridspulver i en skål, og rør det godt sammen til en glat masse.

Rul dejen ud til en rektangel på et meldrysset bord. Fordel herefter remoncen på dejstykket. Rul forsigtigt dejen sammen på den lange side som til en roulade.

Skær dejen i 5 cm tykke skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk sneglene let flade. Efterhæv sneglene på bagepladen i ca. 30 minutter. Pensl dem med et sammenpisket æg. Bag sneglene midt i ovnen ved 200°C i 12-15 minutter. Afkøl dem på en rist.

Rør flormelis og citronsaft sammen. Tilsæt evt. lidt mere citronsaft, hvis glasuren er for tyk. Pynt sneglene med glasur, revet citronskal og lakridspulver. Sneglene er fryseegnede – dog uden glasur.

Snegle med lakrids og citron

 

271 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 271 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 271 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset