9 Flares 9 Flares ×

En nem, flot og fantastisk kaloriebombe som man ikke kan blive andet end glad i låget af, når man spiser en eller to 🙂

Smores med gigantisk marshmallow, lakridsskage og saltet karamel
To sprøde småkager med mandelmel, masser af vaniljekorn og lakridspulver lagt sammen om en perfekt ristet marshmallow, der er toppet med en delikat saltet karamelsauce tilsat lakridspulver.

Sådan gør du

1: Køb nogle gode marshmallow (gerne store) med almindelig smag – ikke jordbær eller andet.

2: Lav lakridskagerne eller brug nogle gode kiks, hvis du ikke har tålmodighed. Find opskriften her.

3: Lav den lækre karamelsauce.

Saltet karamelsauce
1 dåse kondeseret mælk (397 g)
0,25 tsk. saltflager/havsalt
Lidt piskefløde

Kom dåsen med kondenseret mælk i en gryde, og hæld vand på, så det dækker dåsen. Lad det småkoge i ca. 2,5 time med låg på. Tjek løbende, om dåsen er dækket med vand ellers er det vigtigt at hælde mere vand i gryden. Stil dåsen med den kogte karamel til afkøling. Kom karamellen i en lille gryde, og lad det stå ved svag varme. Tilsæt salt og lidt piskefløde til massen. Smag til, om der skal tilsættes yderligere salt. Jeg har brugt lidt piskefløde for at gøre karamellen tyndere, men det er smagssag. Der bliver en del karamel i overskud, som kan bruges sammen med eksempelvis skyr, is og frugt.

4: Når kager og karamel er afkølet, kan du samle dit mesterværk. Rist din marshmallow på din foretrukne måde, over bål eller ved hjælp af en lille gasbrænder, indtil den er mørk og karamelliseret.

5: Placer en marshmallow ovenpå en lakridskage. Kom den ønskede mængde karamelsauce på din marshmallow, og drys med rå lakridspulver. Sæt den sidste kage på som låg. Nyd din Smore!

Smores med gigantisk marshmallow, lakridsskage og saltet karamel

 

9 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 9 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 9 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset