Nogle gange trænger man simpelthen til lækker hjemmelavet is – andre gange er det sprøde cookies, der lige er sagen. Hvad så når man som mig en torsdag aften har lyst til begge dele? Løsning? En is-sandwich endda en lækker lyserød en af slagsen med solbæris mellem to lækre cookies med lakrids, chokolade og saltede peanuts.
Isen blev super cremet og dejlig frisk med solbærsmagen, ligesom jeg håbede på. Kagerne var også lækre, og kombinationen med lakrids, chokolade og saltede peanuts var et hit. Iskagerne blev pyntet med drys af et af finthakket chokolade, hindbær- og lakridspulver.
Jeg blev faktisk lidt overrasket over, at isen blev så flot lyserød, men farven skræmte ikke min bedre halvdel – han spiste skam is-sandwichen med største velbehag og med en hastighed, som gav “brain freeze” 🙂
Jeg har tidligere lavet en rabarber-hindbæriskage (is-sandwich), som også kan anbefales. Husk, is kan spises hele året rundt, så du behøves ikke vente på sommeren, før du afprøver mine opskrifter (undskyldninger for at lave lækkerier kan man altid finde på). Go’ weekend og rigtig god bagelyst!
Cookies
150 g smør
180 g brun farin
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
4 tsk. Johan Bülow Fine Liquorice Powder
3 tsk. Johan Bülow Sweet Liquorice Syrup
2 tsk. bagepulver
200 g mel
120 g saltede peanuts
80 g mælkechokolade
Solbæris
375 g solbær
Korn fra halvanden vaniljestang
3 spsk. glukosesirup
4,5 dl piskefløde
2 spsk. glukosesirup
75 g kondenseret mælk
Drys
12 g mørk chokolade
1 tsk. hindbærpulver
1 tsk. Johan Bülow Fine Liquorice Powder
Rør smør og brun farin godt sammen i en røremaskine. Tilsæt ægget og rør godt. Tilsæt dernæst vaniljesukker, lakridspulver, lakridssirup, bagepulver og mel. Rør det godt sammen. Hak peanuts og mælkechokolade groft, og vend det i dejen.
Tag ca. 1,5 spiseske dej. Form dejen til en kugle, og giv toppen et let tryk med håndfladen. Sæt kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kagerne midt i ovnen ved 180°C varmluft i ca. 8 minutter. Hvis du ønsker en sprød småkage, så bag kagerne i ca. 10 minutter. Lad de færdigbagte kager afkøle på en bagerist. Opbevar kagerne i en lufttæt kagedåse foret med bagepapir.
Kom solbær, korn fra halvanden vaniljestang, og tre spiseskeer glukosesirup i en gryde. Lad det koge ved svag varme i ca. 10 minutter. Pres solbærmassen gennem en si, så man får en fin frugtpuré. Lad frugtpuréen afkøle.
Pisk fløden til en let skum. Tilsæt glukosesirup, kondenseret mælk og solbærpuré til fløden, og bland det godt sammen. Hæld iscremen i ismaskinen. Efter ca. 15 minutter er isen færdig i ismaskinen. Man kan sagtens lave isen uden at bruge en ismaskine. Hæld den kolde creme over i en beholder, og stil den i fryseren 3-5 timer. Husk at røre jævnligt i ismassen under frysningen.
Kom den færdige is i en engangssprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt isen ud på de kolde cookiesbunde, og læg dem sammen. Stik eventuelt et sugerør/en ispind i iskagerne, og sæt dem i fryseren.
Lav drys til iskagerne. Riv mørk chokolade på den fine side af et rivejern. Bland chokoladen sammn med hindbærpulver og lakridspulver. Pynt isen med lidt drys, og stil dem herefter i fryseren i ca. 3 timer. Tag iskagerne ud af fryseren, og lad den stå i ca. 10 minutter før servering.
Mmm, de ser meget lækre og indbydende ud!
Men vi er ikke helt så pjattet med alt det lakrids, som du putter i dine kager 🙂 Vil opskriften på dine cookies være med de samme mål, hvis man undlod alt lakrids?
Og hvor køber du det glukosesirup henne??
Tak for en fantastisk blog!
Hej Line
Mange tak for din kommentar. Ja, jeg holder rigtig meget af lakrids, men det er selvfølgelig en smagssag 😉 Ja, opskriften på mine cookies vil være de samme mål, hvis du undlader lakridsen. Tilsæt eventuelt lidt mere vaniljesukker og grofthakket chokolade. Man kan købe glukosesirup i større supermarkeder som Bilka, Føtex og Kvickly. Rigtig god fornøjelse!
Mange kageglade hilsner
Helle
Det slog mig lige pludselig; hvordan opbevarer du dem i fryseren? Bare i en tom isbøtte?
Ja, opbevar isene i en plastikbøtte 😉