20 Flares 20 Flares ×

Der findes næsten ikke noget bedre end hjemmelavede pommes frites og en oksemørbradbøf serveret med rødvinssauce. Saucen er lynhurtig at lave, og den er meget smagfuld. Den egner sig virkelig godt til oksekød, vildt og stege. Til en god rødvinssauce er det vigtigt med en god rødvin – både til brug i selve saucen, men selvfølgelig også til selve retten.

Rødvinssauce

Opskrift
2 tsk smør
1 rødløg
1 fed hvidløg
2 spsk tomatpuré
3,5 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
2 dl rødvin
2 tsk rødvinseddike
1/4 tsk peber
1 dl madlavningsfløde eller piskefløde

Varm smør op i en gryde, og svits finthakket løg og hvidløg, til de er bløde. Tilsæt tomatpuré og bland det godt sammen. Kom vand og grøntsagsbouillon i gryden, og kog det 5 minutter. Tilsæt rødvin, rødvinseddike og peber, og kog det yderligere 5 minutter.

Hæld fløde i, og varm den godt igennem. Smag på saucen, og tilsæt eventuelt mere salt og peber. Hvis du ønsker en tykkere sauce, kan den jævnes med maizena eller sovsejævner.

20 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 20 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 20 Flares ×