6 Flares 6 Flares ×

Jeg købte engang et glas rødkål i Tyskland, der havde skønne smagsnuancer af anis og nelliker. Jeg har siden altid lavet min egen hjemmelavede rødkål dog oftest til mortensaften og jul. Det er ikke besværligt at lave, og det giver et super resultat.

Jeg ved godt, at mange sværger til andefedt/gåsefedt/og andre slags fedtstoffer som smagsgivere i rødkålen. Dette er selvfølgelig smag og behag. Jeg mener, at min rødkål har en fin syre og krydret smag, derfor tilsætter jeg kun smør.

Rødkål

Opskrift
2 kg rødkål
75 g smør
1 dl Meyers æbleeddike
2 dl balsamicoeddike
5 dl ribssaft
3 tsk salt
120 g honning
1 kanelstang
Laurbærblade
Hele peberkorn
Stjerneanis
Nelliker

Snit rødkålen fint. Smelt smørret i en sauterpande eller en anden tykbundet gryde, og tilsæt kålen. Svits kålen i 5 minutter. Tilsæt æbleeddike, balsamicoeddike, ribssaft og salt, når kålen er faldet lidt sammen. Det hele koges ved høj varme i 3-5 minutter.

Kom kanelstang, hele peberkorn, stjerneanis og nelliker i en tepose, og luk posen med noget madsnor. Kom laurbærblade og teposen med krydderier i gryden, og dæk det godt med rødkålen. Kog kålen ved svag varme i 50-60 minutter. Smag til med honning og eventuelt lidt mere salt.

Krydderier

6 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 6 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 6 Flares ×