Her er opskriften på en efterårssuppe, der er sund og smager godt! Suppen kan også bruges som en lille forret.
Opskrift
1100 g blandede rodfrugter (persillerødder, jordskokker og kartofler)
2 rødløg
2 spsk olivenolie
1 liter vand
3 tsk tørret ramsløg
3 tørrede laurbærblade
1 spsk Meyers æbleeddike
3 spsk piskefløde
90 g flødeost light
Salt og hvid peber
Vask og skræl rodfrugterne. Skær rødløg og rodfrugter i grove stykker. Sautér grøntsagerne i en gryde med olivenolie i 5 minutter. Tilsæt vand, ramsløg og laurbærblade. Lad suppen koge 20-25 minutter, til grøntsagerne er møre.
Kom suppen i en blender, og blend den, indtil den er cremet. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt æbleeddike, fløde og flødeost. Kog suppen videre 5 minutter og smag til med salt og peber. Servér suppen med sprødstegt bacon, et stykke groft brød og pynt med en smule god olivenolie. Velbekomme!