106 Flares 106 Flares ×

Jeg holder meget af rabarber på grund af den lækre smag, de spændende muligheder man har for at bruge den i køkkenet, men også fordi det betyder, at foråret er kommet og snart er sommeren på vej (forhåbentlig).  Jeg har hentet de første rabarber i haven og lavet en lækker cremet og syrlig mousse med masser af vaniljekorn og en smule sukker.

Som modspil til moussen har jeg bagt nogle sprøde småkager med appelsinskal og lakrids. Rabarber, appelsin og lakrids passer rigtig dejligt sammen, og de forskellige konsistenser, med en blød og cremet mousse kontra sprøde småkager, er super godt sammen. Jeg har fundet nogle små fine kopper til moussen og pyntet med lidt hvide chokoladespåner og revet appelsinskal.

Rabarbermousse og småkager med appelsin og lakrids

Rabarbermousse (4 personer)
300 g rabarber
4,5 spsk. sukker
2 spsk. vand
Korn fra en vaniljestang
2 blade husblas
60 g piskefløde
120 g mascarpone
Hvid chokolade
Revet appelsinskal

Småkager med appelsinskal og lakrids (ca. 12 stk.)
75 g smør
70 g mel
30 g flormelis
Korn fra en halv vaniljestang
1 tsk. revet skal fra en usprøjtet appelsin
0,5 tsk. Raw Liquorice Powder
0,5 tsk. Fine Liquorice Powder

Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter. Rens rabarber, og skær dem i 2 cm tykke stykker. Flæk en vaniljestang på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom rabarberstykkerne, sukker, vand og vaniljekorn i en gryde. Bring det i kog, og skru efterfølgende ned på lav varme. Lad grøden simrer i 30 minutter, indtil rabarberstykkerne er kogt ud.

Det er meget vigtigt at røre jævnligt i grøden ellers vil den brænde på. Smag til og tilsæt eventuelt mere sukker. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og opløs den i den varme grød. Bland det godt sammen. Lad grøden afkøle.

Pisk fløden til skum. Tilsæt mascarpone og pisk godt. Tilsæt den afkølede rabarbergrød, og bland det godt sammen. Fordel moussen i portionskopper eller små skåle. Pynt med hvide chokoladespåner og revet appelsinskal. Stil moussen i køleskab minimum 2 timer inden servering.

Flæk en halv vaniljestang på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom alle ingredienserne i en skål og ælt til en ensartet dej. Lad dejen hvile i køleskab i ca. 45 minutter.

Rul dejen ud til en cirkel (ca. 0,5 cm i tykkelsen). Udstik små cirkler med en udstiksform på 5 cm i diameter. Bag kagerne ved 200°C i 10-12 minutter på den midterste rille i ovnen. Afkøl de bagte småkager på en bagerist, og opbevar dem i en tætsluttende beholder. Rabarbermousse og sprøde småkager med appelsinskal og lakrids

Rabarbermousse og sprøde småkager med appelsinskal og lakrids

 

 

106 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 106 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 106 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset