27 Flares 27 Flares ×

Min bedre halvdel så tidligere på ugen et afsnit af Eat Street, (et engelsk madprogram om street food), og fortalte begejstret om is-sandwiches/iskager – altså en ret stor mængde is mellem to cookies. Ret enkelt men velsmagende, så det skulle prøves.”Bestillingen” kunne godkendes – dog med det forbehold, at jeg bestemte farven og smagen. Da vi stadigvæk har mange rabarber i haven, var det oplagt at få brugt nogle til isen. Resultatet blev en cremet rabarber-hindbæris mellem to chewy cookies med masser af chokolade og ristede mandler. Isen fik en fantastisk lyserød farve på grund af de dejlige rabarber og hindbær – men skal hilse fra min bedre halvdel og sige, hvis man ser bort fra tøsefarven, er de godkendt.

Rabarber-hindbæriskage med eller uden pind

Jeg lavede to varianter – en traditionel is-sandwich/iskage, men prøvede også mest for sjov at lave en ispind. Ispinden ser rigtig flot ud, og så er det en lidt mere handy måde og spise isen på. Jeg har fået nogle lækre produkter fra Frk. Hansens idé (mange tak). Blandt produkterne var der en oplagt pind til isen. Den flotte to-farvede pind er faktisk et sugerør af papir, men i en god kvalitet, der kan holde til vægten af både isen og kagen. Se mere her

Cookies 
125 g smør
150 g sukker
Et halvt æg
1 tsk. vaniljesukker
0,5 tsk. bagepulver
110 g hvedemel
75 g grofthakket mørk chokolade
50 g grofthakkede ristede mandler

Rabarber-hindbæris
300 g rabarber
200 g frosne hindbær
100 g sukker
Korn fra en vaniljestang
1 spsk. vand
4 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. sukker
1 spsk. glukosesirup
2,5 dl piskefløde
2,5 dl sødmælk

Tænd ovnen på 200°C. Rør smør og sukker godt sammen i en røremaskine. Tilsæt halvt sammenpisket æg og rør godt. Bland vaniljesukker, bagepulver og hvedemel sammen, og rør det i dejen. Tilsæt grofthakket mørk chokolade og ristede mandler til dejen.

Kom dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg et stykke bagepapir oven på dejen, og rul den til en flad firkant ved hjælp af en kagerulle. Dejen skal have en tykkelse på ca. 5-7 mm. Fjern det øverste lag bagepapir igen, og stil bagepladen i ovnen. Bag kagen i 10-12 minutter. Lad kagen afkøle 5 minutter. Udstik kagen i forskellige forme – jeg har brugt en cirkel, et hjerte og en firkant – men man kan sagtens bruge andre forme. Stil kagerne i fryseren i ca. 30 minutter.

Skyl rabarber, og skær dem i små stykker. Kom rabarberstykkerne og hindbær i en gryde sammen med sukker, korn fra en vaniljestang og vand. Lad det koge ved svag varme i ca. 10 minutter eller indtil rabarberne er møre. Pres massen gennem en si, så man får en puré uden hindbærkerner. Lad frugtpuréen afkøle.

Pisk pasteuriserede æggeblommer, sukker og glukosesirup sammen til en lys og skummende masse. Tilsæt piskefløde, sødmælk og frugtpuré og pisk det godt sammen. Hæld iscremen i ismaskinen. Efter ca. 15 minutter er isen færdig i ismaskinen. Man kan sagtens lave isen uden at bruge en ismaskine. Hæld den kolde creme over i en beholder, og stil den i fryseren 3-5 timer. Husk at røre jævnligt i ismassen under frysningen.

Kom den færdige is i en engangssprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt isen ud på de kolde cookiesbunde, og læg dem sammen. Stik eventuelt et sugerør/en ispind i iskagerne, og sæt dem i fryseren. Opskriften giver ca. 7 is-sandwiches/iskager alt afhængigt af, hvor store udstiksforme man bruger til kagerne.

Rabarber-hindbæriskage med eller uden pind

Rabarber-hindbæriskage med eller uden pind

Rabarber-hindbæriskage med eller uden pind

27 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 27 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 27 Flares ×