11 Flares 11 Flares ×

Efter en måneds ventetid er jeg nu klar til at tilsætte de øvrige ingredienser til min honningkagegrunddej. Det er en lang proces at lave honningkagehjerter, men resultatet er også enestående. Glædelig 8. december!

Honningkagehjerte

Opskrift (10 honningkagehjerter)
Grunddej bestående af 500 g honning og 500 g hvedemel (klik her for at se opskriften til grunddejen)
4 tsk stødt kanel
2 tsk stødt nelliker
1,5 tsk stødt ingefær
1,5 tsk anis
1 tsk allehånde
2 æggeblommer
12 g gær
2 tsk potaske
1 tsk vand
200 g mørk chokolade

Tag grunddejen ud af køleskabet, og lad den stå 4-5 timer ved stuetemperatur. Bræk dejen i mindre stykker, og kom dem i en røremaskine. Kom stuetempererede æggeblommer i en skål, og rør gæren ud i dem. Opløs potasken i lidt vand. Tilsæt begge dele til dejen. Tilsæt kanel, nelliker, ingefær, anis og allehånde, og ælt dejen godt sammen i røremaskine i ca. 6 minutter.

Lad dejen hvile 1-2 timer ved stuetemperatur. Udrul dejen på et melet bord, til den er ca. 1 cm tyk, og udstik hjerter ved at bruge en udstiksform med en diameter på 10 cm. Sæt hjerterne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 180°C i ca. 10-12 minutter. Afkøl hjerterne på en rist.

De færdige honningkagehjerter bliver bløde og lækre i konsistensen, hvis de stilles i køleskabet i 3-4 dage pakket i en boks uden låg med et fugtigt viskestykke over. Når kagerne har stået nogle dage i køleskabet, er de klar til at blive pyntet med mørk chokolade.

Start med at finthakke den mørke chokolade. Kom 2/3 af den finthakkede chokolade i en skål, og smelt den over et vandbad. Når den smeltede chokolade har nået en temperatur på 48°C, skal skålen fjernes fra vandbadet.

Kom den resterende del usmeltede chokolade i en skål, og tilsæt den smeltede chokolade lidt ad gangen. Når chokoladen er smeltet godt sammen og måler 31-33°C, er den klar til brug. Pensl honningkagehjerterne med den smeltede mørke chokolade. Lad chokoladen størkne, og honningkagehjerterne er langt om længe klar til at blive nydt!

Honningkagehjerte

11 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 11 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 11 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset