5 Flares 5 Flares ×

Jeg har tidligere lavet forskellige varianter af fudge blandt andet med whisky og andre med frugt og lakridssmag. Til Formland UPgraded havde jeg snydt lidt hjemmefra og lavet to nye fudgevarianter. En flot tofarvet lakrids- og appelsinfudge og en hot lakridsfudge med chili-tranebær lakrids.

Pretty fudge og hot fudge

Lakrids- og appelsinfudgen består af et flot gult lag med en fin appelsinsmag og hakkede stykker saltlakrids for lidt bid. Næste lag består af fudge med lakridspulver og lakridssirup, der sørger for en god lakridsmag og kontrast til den søde appelsinsmag – og så gør det heller ikke noget, at det er en super flot godbid.

Den hotte fudgevariant består af lakridspulver og lakridssirup. Derudover er der tilføjet stykker af chili-tranebær lakrids. Chili-tranebær lakridserne bidrager med varme og spændende smagsnoter. Jeg overvejede at bruge habanero chili lakrids i stedet for, men endte med at bruge den lidt mildere chili-lakrids med tranebær, da jeg ikke var sikker på, hvor chili-glade de besøgende på Formland var. PS: for ekstra chili-smag erstat med habanero chili lakrids.

 

Lakridsfudge med chili-tranebær lakrids

Opskrift (ca. 48 stk.)
1 dåse kondenseret mælk (400 g)
80 g smør
200 g sukker
2 spsk. flydende glukose
3 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
2 spsk. Johan Bülow Salty Liquorice Syrup
75 g Johan Bülow NO.5 Salty Chili Cranberry Liquorice
100 g hvid chokolade

Kom kondenseret mælk, smør, sukker og flydende glukose i en tykbundet gryde. Lad det koge ved svag varme i 3-5 minutter eller indtil sukkeret er opløst. Lad massen koge yderligere 10 minutter ved middelvarme. Sørg for at røre godt rundt, så massen ikke brænder på. Tilsæt lakridspulver, lakridssirup og finthakkede stykker af lakrids.

Tilsæt herefter hvid chokolade til fudgen, og lad chokoladen smelte i karamelmassen. Rør det godt til en ensartet masse. Hæld den varme masse i en lille bradepande (18×20 cm) eller i en plastikbøtte foret med bagepapir. Stil det til afkøling i et par timer eller gerne til næste dag. Skær fudgen i mundrette stykker, og pak dem i karamelpapir.

 

Pretty fudge og hot fudge

 

Lakrids- og appelsinfudge med saltlakrids

Opskrift (ca. 48 stk.)

Lakridsfudge
200 g kondenseret mælk
40 g smør
100 g sukker
1 spsk. flydende glukose
Sort pastafarve eller slikfarve
1,5 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
1 spsk. Johan Bülow Salty Liquorice Syrup
50 g hvid chokolade

Appelsinfudge
200 g kondenseret mælk
40 g smør
100 g sukker
1 spsk. flydende glukose
Orange pastafarve eller slikfarve
2-2,5 ml appelsinolie
60 g Johan Bülow NO.2 Salty Liquorice
50 g hvid chokolade

Start med at lave lakridsfudgen. Kom kondenseret mælk, smør, sukker og flydende glukose i en tykbundet gryde. Lad det koge ved svag varme i 3-5 minutter eller indtil sukkeret er opløst. Lad massen koge yderligere 10 minutter ved middelvarme. Sørg for at røre godt rundt, så massen ikke brænder på. Tilsæt lakridspulver, lakridssirup og lidt sort pastafarve/slikfarve.

Tilsæt herefter hvid chokolade til fudgen, og lad chokoladen smelte i karamelmassen. Rør det godt til en ensartet masse. Hæld den varme masse i en lille bradepande (18×20 cm) eller i en plastikbøtte foret med bagepapir.

Lav nu appelsinfudgen. Kom kondenseret mælk, smør, sukker og flydende glukose i en tykbundet gryde. Lad det koge ved svag varme i 3-5 minutter eller indtil sukkeret er opløst. Lad massen koge yderligere 10 minutter ved middelvarme. Sørg for at røre godt rundt, så massen ikke brænder på. Tilsæt orange pastafarve/slikfarve, appelsinolie og finthakkede stykker af saltlakrids.

Tilsæt herefter hvid chokolade til fudgen, og lad chokoladen smelte i karamelmassen. Rør det godt til en ensartet masse. Hæld den varme masse oven på lakridsfudgen i den lille bradepande (18×20 cm) eller i en plastikbøtte foret med bagepapir. Stil det til afkøling i et par timer eller gerne til næste dag. Skær fudgen i mundrette stykker, og pak dem i karamelpapir.

 

5 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 5 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 5 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset