7 Flares 7 Flares ×

Det er sjovt at lave pommes frites, og det er også et sundere alternativ til dem, man køber i supermarkeder. De dobbeltstegte pommes frites bliver virkelig sprøde og lækre – perfekt som tilbehør til en middag, hvor du vil imponere dine gæster!

Pommes frites

Opskrift
1 kg bagekartofler
2 liter koldt vand
2 spsk lagereddike
1½ spsk groft salt

Skyl og skræl kartoflerne. Skær dem i 1 cm brede stave. Læg kartoffelstavene i vand tilsat lagereddike og salt i ca. 1 time for at trække stivelsen ud af dem. Skyl herefter kartoflerne med koldt vand, og læg dem til tørre på køkkenrulle.

Kom halvdelen af kartoffelstavene i en frituregryde, og lad dem koge i ca. 5 minutter, indtil kartoflerne er møre. Læg dem herefter på fedtsugende papir. Kom den resterende mængde af kartoffelstave i frituregryden, og kog dem tilsvarende i 5 minutter. Læg dem på fedtsugende papir, og kom første hold kartoffelstave tilbage i frituregryden, og lad dem koge 5-10 minutter eller indtil kartoflerne er blevet sprøde og flot gyldne.

Læg de færdige kartoffelstave på fedtsugende papir, og fortsæt med at lave sidste hold kartofler efter samme fremgangsmåde. Drys salt på de færdige pommes frites og server straks.

 

Pommes frites

7 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 7 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 7 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset