30 Flares 30 Flares ×

Jeg elsker den friske og syrlige smag af rabarber – specielt når den ikke camoufleres i store mængder af sukker. Jeg synes, at mine pirogger har den helt rigtige balance smagsmæssigt og giver rabarberen den opmærksomhed, den fortjener. En mørdej, (med mange dejlige vaniljekorn), med fyld af rabarber. Marcipanen bidrager med lidt sødme, mens den hvide chokolade giver fedme og fylde som modspil til syren fra rabarberen.

Pirogger med rabarber, marcipan og hvid chokolade

Mørdej (ca. 6 stk.)
50 g smør
100 g mel
25 g flormelis
Korn fra en vaniljestang
Halvt sammenpisket æg

Rabarberfyld
200 g rabarber
0,5 spsk. vand
3 spsk. sukker
Korn fra halv vaniljestang

Fyld
60 g marcipan
60 g hvid chokolade

Flæk en vaniljestang på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom alle ingredienserne til mørdejen i en skål og ælt til en ensartet masse. Lad dejen hvile i køleskab i ca. 1 time.

Skyl rabarber, og skær dem i små stykker. Kom frugtstykkerne i en gryde sammen med vand, sukker og korn fra en halv vaniljestang. Lad det koge ved svag varme i ca. 10 minutter eller indtil rabarberne er møre. Hæld massen gennem en si, sådan at frugtsaften bliver sorteret fra. Lad rabarberfyldet afkøle.

Rul dejen ud til en stor cirkel (ca. 0,5 cm i tykkelsen). Udstik cirkler med en udstiksform på 10 cm i diameter. Pensl kanten på piroggerne med sammenpisket æg. Fordel marcipan, hvid chokolade og frugtfyld på halvdelen af dejcirklerne. Fold dejen over, og luk kanterne eventuelt ved hjælp af en gaffel. Læg piroggerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag kagerne ved 200°C i 15-18 minutter på den midterste rille i ovnen, til de er let gyldne. Pynt de lune kager med flormelis, og server dem straks med creme fraiche, en kugle vaniljeis eller spis dem natural – de er svære at holde fingrene væk fra!

Pirogger med rabarber, marcipan og hvid chokolade

30 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 30 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 30 Flares ×