4 Flares 4 Flares ×

Efteråret er rigtig over os med regn, rusk, storm og mørke – jeg glemmer lykkeligt hvert år, at det bliver så mørkt. Det er derfor dejligt, at man kan bage nogle kulørte hapsere, der kan lyse op i mørket.

Petit chokoladekage med appelsincreme

Jeg var ikke blevet helt færdig med at lege med de nye produkter fra Urtekram – og havde gemt de mest farverige til sidst. Tre slags frugtkrymmel med smag af ananas, hyldebær og granatæble. Jeg er ikke en ubetinget fan af krymmel, drys og kunstigt sukkerstads. Det er ikke, fordi jeg er hellig – jeg bruger også selv krymmel af og til, men jeg forsøger at bruge noget, der bidrager smagsmæssigt og ikke kun smager sødt (helst også noget uden for mange e-numre).

Petit chokoladekage med appelsincreme

Det var derfor spændende at smage og arbejde med de tre slags frugtkrymmel, da de er økologiske og lavet på frugtsaft. De ser flotte ud, smager fint af frugt og knaser dejligt.

Petit chokoladekage med appelsincreme

Jeg fik lavet mig nogle søde petit chokoladekagehapsere med appelsincreme. Chokoladekagen er fyldig og svampet og cremen smager skønt af appelsin. Kagerne er dekoreret med frugtkrymmel, der udover at se fantastisk farverig ud, samtidig også knaser dejligt. Den diskrete smag af frugt spiller fint sammen med den gode smag af mørk chokolade. Advarsel – kagerne ser så små og søde ud, men de kan nu alligevel godt mætte efter et par stykker eller tre!

Opskrift (ca. 30 stk.)

Chokoladekage
180 g smør
300 g mørk chokolade
3 dl mælk
80 g kakaopulver
240 g Urtekram sigtet speltmel
1,5 tsk. Urtekram bagepulver
2 tsk. Urtekram vaniljesukker
6 æg str. M/L
225 g Urtekram rørsukker
Saft og skal af 2 appelsiner

Appelsincreme
250 g piskefløde
130 g hvid chokolade
2 blade husblas
Skal af 2 appelsiner

Pynt
Urtekram frugtkrymmel med ananas, hyldebær og granatæble

Kom smør, mørk chokolade og mælk i en gryde. Smelt det til en jævn masse ved svag varme. Bland kakaopulver, speltmel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål. Pisk æg og rørsukker til en luftig og tyk masse, og bland det godt sammen med chokolade- og melblandingen. Tilsæt saft og skal af de to appelsiner til dejen.

Beklæd en bradepande (mål: 42×29 cm) med bagepapir, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen ved 180ºC i ca. 20 minutter, indtil den er fast. Tjek eventuelt med en strikkepind eller kødnål, om kagen er bagt nok. Lad kagen afkøle i bradepanden. Udstik små cirkler af kagen ved at bruge en rund udstiksform med en diameter på 4 cm. Der bliver ca. 30 små kager.

Forbered appelsincremen. Læg husblassen i koldt vand ca. 10 minutter. Kom piskefløden i en lille gryde, og varm den i 3-4 minutter. Tag gryden af lige inden, fløden begynder at koge. Hæld den varme fløde over den hakkede hvide chokolade, og rør det godt sammen, indtil chokoladen er rørt jævn ud i fløden. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den sammen med chokoladeblandingen. Tilsæt revet appelsinskal til cremen, og stil cremen i køleskabet til næste dag.

Pisk den afkølede creme godt igennem et par minutter. Smør et tyndt lag creme på kanten af kagerne, og rul dem i frugtkrymmel. Kom resten af cremen i en engangssprøjtepose. Fordel cremen på de små kagebunde. Drys lidt frugtkrymmel på toppen af kagerne. Det er en god idé at vente med at pynte kagerne til lige inden servering.

Petit chokoladekage med appelsincreme

4 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 4 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 4 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset