7 Flares 7 Flares ×

Min passionsfrugtis er fyldt med frugt og har en dejlig frisk smag. Jeg har også tilsat en smule fløde til isen, der afrunder smagen. Som kontrast til den friske og cremede is har jeg lavet kræmmerhuse af kokosmel, mørk farin og en smule vaniljekorn. Kræmmerhuset er super sprødt og har en lækker sød næsten karamelagtig smag takket være mørk farin.

Jeg er rigtig glad for min nye sommerdessert – den er ikke for tung og er mere frisk og læskende, end man normalt forbinder isdesserter med. En virkelig skøn gul og gylden dessert til at nyde udendørs (eller inde) i de forhåbentlig mange varme sommerdage.

Passionsfrugtis med kræmmerhus

 

Passionsfrugtis (4 personer)
2,5 dl piskefløde
3,5 dl sødmælk
90 g sukker
2 spsk. glukosesirup
8 passionsfrugter (ca. 1,2 dl frugtsaft)
4 pasteuriserede æggeblommer

Kom piskefløde, sødmælk og 60 g sukker i en gryde. Opvarm massen til lige under kogepunktet. Pisk pasteuriserede æggeblommer, 30 g sukker og glukosesirup sammen til en lys og skummende masse. Hæld den varme flødeblanding i æggemassen lidt efter lidt under piskning.

Skær passionsfrugterne midt over og skrab frugtkødet ud med en ske. Pres fyldet gennem en si, til der er ca. 1,2 dl saft. Tilsæt saften til iscremen. Hæld blandingen tilbage i gryden. Varm den langsomt op til ca. 90°C, så det bliver en tyk masse. Det er vigtigt at røre i gryden hele tiden, så iscremen ikke brænder på. Stil den varme gryde med iscreme over i en stor skål med koldt vand (eventuelt med nogle isterninger) for på den måde at sikre, at cremen ikke koger videre i gryden. Efter ca. 1 time er cremen kold nok til at blive hældt over i en ismaskine.

Efter ca. 15 minutter er isen færdig i ismaskinen. Kom den færdige is i en beholder, og stil den i fryseren. Man kan sagtens lave isen uden at bruge en ismaskine. Hæld den kolde creme over i en beholder, og stil den i fryseren 3-5 timer. Husk at røre jævnligt i ismassen under frysningen.

Kræmmerhuse (8 stk.)
70 g smør
50 g brun farin
3 spsk. glukosesirup
2,5 spsk. hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
50 g kokosmel

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser, og varm massen igennem et par minutter. Kom en spiseskefuld dej på en bageplade beklædt med bagepapir, og brug skeen til at smøre dejen ud til en cirkel med en diameter på ca. 7 cm. Det er bedst kun at bage to kager ad gangen, da de flyder meget ud. Bag kagerne ved 200°C på den midterste rille i ca. 4-6 minutter, indtil de er gyldne. Lad kagerne afkøle ca. 1 minut, og fold dem hurtigt omkring en kegleformet genstand. Lad kagerne afkøle og spis dem sammen med isen.

Passionsfrugtis med kræmmerhus

7 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 7 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 7 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset