141 Flares 141 Flares ×

Jeg elsker påskeæg med marcipan, nougat og et tykt lag chokolade. Jeg har tidligere altid lavet de gode klassiske udgaver bestående af marcipan overtrukket med chokolade eller varieret med nougat i midten. I år skulle der ske noget nyt.

Påskeægget består stadigvæk af marcipan overtrukket med et fyldigt og tykt lag af mørk chokolade, men kernen af ægget er lavet af kokosmel rørt med Baileys og lidt smeltet nougat. Det smager rigtig dejligt sammen, og kokosfyldet virker ikke så sødt. Det mest fantastiske er, at man får alle de velkendte smage, men det virker ikke så tungt som et traditionelt påskeæg.

Påskeæg med kokos og Baileys

Jeg har pyntet påskeæggene med forskelligt drys, der, udover flotte farver, bidrager med små smagsnuancer. Frysetørret gul havtorn, som giver en passionsfrugtagtig og let bitter eftersmag. Brune kakaonibs, som er tørrede kakaoskaller, der giver et rigtigt kakaoboost. Rødt syrligt kirsebærpulver, som har en rigtig dejlig frisk smag. Sidst men ikke mindst lakridspulver, som har den helt rigtige fyldige smag af lakrids – I troede da ikke, at jeg havde glemt lakrids?

Opskrift (10 stk.)
25 g nougat
40 g kokosmel
3,5 spsk. Baileys
1,5 spsk. glukosesirup
100 g marcipan
100 g mørk chokolade
Pynt (frysetørret havtorn, kakaonibs, kirsebærpulver og Johan Bülow Raw Liquorice Powder)

Smelt nougat i en varmefast skål i en mikrobølgeovn eller over et vandbad. Bland den smeltede nougat sammen med kokosmel, Baileys og glukosesirup. Rør det godt sammen til en ensartet masse. Lad kokosmassen sætte sig i ca. 15 minutter.

Rul marcipanen ud med en kagerulle på et bord drysset med flormelis. Rul marcipanen, indtil den har en tykkelse på ca. 3 mm. Udstik små cirkler ved at bruge en rund udstikkerform med en diameter på 5,5 cm. Fordel en teske af kokosmassen midt på hver marcipancirkel. Fold siderne sammen, og form dem til små påskeæg.

Smelt mørk chokolade i en varmefast skål i en mikrobølgeovn eller over et vandbad. Overtræk påskeæggene med den smeltede chokolade ved at bruge en ske. Pynt påskeæggene, og stil dem herefter et køligt sted, så chokoladen kan størkne. Opbevar påskeæggene i en tætsluttende beholder.

Påskeæg med kokos og Baileys

141 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 141 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 141 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset