3 Flares 3 Flares ×

Det er endelig blevet juleferie, hvilket jeg har set meget frem til. Nu er det tid til julehygge, familiebesøg, afslapning og tid til at få afprøvet nogle af alle mine ideer og arbejdet på de projekter, som jeg går planlægger i hverdagen. Nu har jeg ikke tænkt mig at revolutionere verden med fantastiske projekter og løsninger – i hvert fald ikke i dag. Jeg må nok hellere starte med de små ting – så det blev for mig en luksus 4. søndag i advent morgenmad. I dag var der tid til at gå og pusle i køkkenet og have en stille og rolig morgen – så dejligt.

 

Pandekager med lakrids og appelsin

Resultatet blev små tykke og luftige pandekager med lakridspulver og reven juleduftende appelsinskal. Sirup er nødvendigt – man kan ikke spise pandekager uden, så jeg lavede en sirup med mere appelsin både i form af saft og skal. Vaniljesukker blev også tilføjet sammen med en generøs mængde af lakridspulver.

Jeg kom en lille stak af de dejlige pandekager på en tallerken, toppede dem med appelsinfileter (man skal jo have lidt frugt) – hældte sirup over og til allersidst et lille drys af lakridspulver. Skønne lakridspandekager og dejlig te nydt i adventslysets skær – det er en fantastisk start på dagen. Glædelig 4. søndag i advent til jer alle!

 

Pandekager med lakrids og appelsin

 

Opskrift (ca. 18 stk.)

Pandekager
140 g hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
1 spsk. sukker
Et knivspids salt
0,75 tsk. bagepulver
0,5 tsk. natron
1 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
1 spsk. Johan Bülow Sweet Liquorice Syrup
2 spsk. smeltet smør
1,75 dl mælk
70 g mascarpone
1 æg
Reven skal af en halv appelsin

Appelsinsirup
Reven skal af en appelsin
Saft af en appelsin
1 tsk. vaniljesukker
0,5 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
8 spsk. glukosesirup

Bland hvedemel, vaniljesukker, sukker, salt, bagepulver, natron og lakridspulver sammen i en skål. Tilsæt lakridssirup, smeltet smør, mælk, mascarpone, æg og appelsinskal, og rør dejen jævn med en håndpisker. Lad dejen hvile i ca. 15 minutter ved stuetemperatur.

Kom lidt smør i hullerne på en blinispande. Hæld 2 spsk. dej i hvert hul på blinispanden, og bag pandekagerne ca. 2 minutter på hver side ved mellemhøj varme.

Kom alle ingredienserne til appelsinsiruppen i en gryde, og bring den i kog. Lad den koge i ca. 3-4 minutter. Afkøl herefter siruppen.

 

Pandekager med lakrids og appelsin

3 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 3 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 3 Flares ×