105 Flares 105 Flares ×

Min påskekage er ikke speciel gul – måske lidt indeni, men til gengæld er der brugt en masse skønne syrlige og meget gule citroner i kagen. Kagen består af lækre svampede citronkagebunde bagt med marcipan, citronsaft og -skal. Bundene er lagt sammen med en luftig og frisk citronskum.

Påskekage med citron og lakrids

Udenpå er påskekagen dækket af en fyldig lakrids-chokoladeganache. Mørk chokolade, lakridspulver og lakridssirup giver et delikat og kraftigt modspil til kagens syrlige indre. Kagen er pyntet med en “rede” af revet chokolade, som er fyldt med smukke sorte “Easter” påskeæg.

I ønskes alle en rigtig dejlig påske!

Påskekage med citron og lakrids

Opskrift (6-8 personer)

Citronkage
100 g smør
125 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 æg
125 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
100 g groft revet marcipan
1 dl mælk
Saft og skal af en usprøjtet citron

Citronskum
40 g æggehvide
80 g flormelis
Skal af en citron

Lakrids-chokoladeganache
40 g smør
120 g mørk chokolade
170 g flormelis
1,5 spsk. Johan Bülow Sweet Liquorice Syrup
2 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
70 g mascarpone

Pynt
Revet mørk chokolade
Johan Bülow Easter lakridskugler

Påskekage med citron og lakrids

Rør smør, sukker og vaniljesukker godt sammen til en luftig masse. Tilsæt æg, og rør godt. Tilsæt hvedemel, bagepulver, marcipan, mælk, saft og skal af en citron, og rør det hele godt sammen til en ensartet dej.

Smør to springforme (16 cm i diameter) med smør eller olie, og hæld dejen i formene. Bag kagen midt i ovnen ved 180ºC i ca. 25-30 minutter. Lad kagerne afkøle i springformen.

Pisk æggehviden til fast skum, og tilsæt herefter flormelis lidt ad gangen. Pisk godt i ca. 5 minutter. Tilsæt citronskal, og rør det godt sammen.

Kom smør og chokolade i en varmefast skål, og smelt det sammen over et vandbad. Lad chokolademassen afkøle.  Kom flormelis, lakridssirup, lakridspulver og mascarpone i en skål, og pisk det sammen. Tilsæt den afkølede chokolade, og pisk det godt sammen til en tyk ganache. Smag på massen, og tilsæt eventuelt mere lakridssirup og lakridspulver alt efter, hvor kraftig en lakridssmag du ønsker.

Fordel citronskummet på den ene kagebund, og placer herefter den anden bund ovenpå. Smør lakrids-chokoladeganachen på kagen i et jævnt lag ved hjælp af en paletkniv. Drys revet chokolade på toppen af kagen, så det ligner en fuglerede. Halver nogle Easter lakridskugler, og placer dem på kagen. Opbevar kagen i en beholder et køligt sted – kagen kan sagtens holde sig i et par dage.

Påskekage med citron og lakrids

 

105 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 105 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 105 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset