104 Flares 104 Flares ×

Her er min version af nøddemazarintærten, som hører til blandt de flestes favoritter! Kagen består af af en dejlig sprød mørdejsbund, mazarinmasse og hasselnøddekaramel. Det er nemt at bage kagen, og den smager mindst lige så godt som den, man køber ved bageren.  Opskriften passer til et tærtefad på ca. 26 cm og giver et pænt stykke til 10 personer.

Nøddemazarintærte

Tærtebund
100 g smør
200 g mel
50 g flormelis
Korn fra en vaniljestang
1 æg

Mazarinmasse
300 g revet marcipan
80 g flormelis
65 g smør
1 æg

Nøddemasse
100 g smør
125 g brun farin
3 spsk. honning
170 g kondenseret mælk
200 g grofthakkede hasselnødder

Skær smørret i mindre stykker i en skål, og smuldre det sammen med melet, til der ingen klumper er. Tilsæt flormelis og vaniljekorn, og saml dejen hurtigt med ægget. Lad mørdejen hvile i køleskab i ca. 30 minutter. Rul mørdejen ud, og læg den i en smurt tærteform. Stil tærten i fryseren i ca. 15 minutter. Tag tærten ud af fryseren, og prik dejen med en gaffel. Forbag den ved 200°C i 15 minutter nederst i ovnen.

Rør revet marcipan sammen med flormelis, smør og æg. Fordel mazarinmassen på den forbagte tærtebund, og bag den yderligere ca. 15 minutter midt i ovnen.

Kom smør, brun farin, honning og kondenseret mælk i en gryde, og kog massen i ca. 5 minutter, indtil sukkeret er opløst og ikke knaser længere. Tilsæt de grofthakkede hasselnødder til den varme karamel, og bland det hele godt sammen. Fordel nøddemassen på toppen af mazarintærten, og bag den ca. 5 minutter midt i ovnen. Lad kagen afkøle på en rist.

Dekorer kagen med smeltet mørk chokolade i et kreativt mønster. Man kan med fordel bage nøddemazarintærten i god tid og komme den i fryseren, indtil den skal bruges. Server creme fraiche, flødeskum eller en kugle vaniljeis til et stykke af kagen.Nøddemazarintærte

104 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 104 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 104 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset