Her er min version af nøddemazarintærten, som hører til blandt de flestes favoritter! Kagen består af af en dejlig sprød mørdejsbund, mazarinmasse og hasselnøddekaramel. Det er nemt at bage kagen, og den smager mindst lige så godt som den, man køber ved bageren. Opskriften passer til et tærtefad på ca. 26 cm og giver et pænt stykke til 10 personer.
Tærtebund
100 g smør
200 g mel
50 g flormelis
Korn fra en vaniljestang
1 æg
Mazarinmasse
300 g revet marcipan
80 g flormelis
65 g smør
1 æg
Nøddemasse
100 g smør
125 g brun farin
3 spsk. honning
170 g kondenseret mælk
200 g grofthakkede hasselnødder
Skær smørret i mindre stykker i en skål, og smuldre det sammen med melet, til der ingen klumper er. Tilsæt flormelis og vaniljekorn, og saml dejen hurtigt med ægget. Lad mørdejen hvile i køleskab i ca. 30 minutter. Rul mørdejen ud, og læg den i en smurt tærteform. Stil tærten i fryseren i ca. 15 minutter. Tag tærten ud af fryseren, og prik dejen med en gaffel. Forbag den ved 200°C i 15 minutter nederst i ovnen.
Rør revet marcipan sammen med flormelis, smør og æg. Fordel mazarinmassen på den forbagte tærtebund, og bag den yderligere ca. 15 minutter midt i ovnen.
Kom smør, brun farin, honning og kondenseret mælk i en gryde, og kog massen i ca. 5 minutter, indtil sukkeret er opløst og ikke knaser længere. Tilsæt de grofthakkede hasselnødder til den varme karamel, og bland det hele godt sammen. Fordel nøddemassen på toppen af mazarintærten, og bag den ca. 5 minutter midt i ovnen. Lad kagen afkøle på en rist.
Dekorer kagen med smeltet mørk chokolade i et kreativt mønster. Man kan med fordel bage nøddemazarintærten i god tid og komme den i fryseren, indtil den skal bruges. Server creme fraiche, flødeskum eller en kugle vaniljeis til et stykke af kagen.
Hej, hvor stor en tærteform brugte du?
Hej Helene
Jeg har brugt en tærteform på ca. 25 cm i diameter.
Mange kageglade hilsner
Helle
Jeg gad godt vide om det er sødet, kondenseret mælk, der er tale om. Den fås jo også usødet.
Hej Pernille
Mange tak for din kommentar. Jeg har brugt sødet kondenseret mælk, men det vil helt sikkert være fint at bruge den usøde variant. Rigtig god fornøjelse!
Mange kageglade hilsner
Helle
Kan man bruge alm. mælk i stedet for kondenseret?
Hej Laura
Mange tak for din kommentar. Man kan desværre ikke bruge mælk som erstatning for kondenseret mælk. Kondenseret mælk er med til at gøre karamellen ekstra god. Håber det kan hjælpe dig videre.
Mange kageglade hilsner
Helle
Den er go
Hvordan kan jeg bedst tø den op efter at have været i fryseren? På bordet? I ovnen?