En hurtig og nem opskrift der giver nogle lækre og forholdsvis sunde müslibarer. De er gode her i januar, hvor man stadigvæk skal forsøge at være sund! Hvis man ikke er til müslibar, kan man i stedet fordele massen ud på en bageplade med bagepapir, og bage den, indtil den har fået en gylden farve – så har man en super müsli til morgenmaden.
Opskrift (15 stk.)
20 g smør
50 g farin
50 g honning
2-3 spsk ahornsirup
½ tsk limesaft
130 g havregryn
60 g mandelsplitter
25 g solsikkekerner
30 g kokosmel
25 g rosiner
25 g finthakkede tranebær
Smelt smør, farin, honning, ahornsirup og limesaft i en gryde ved middel varme. Rør det godt sammen til en ensartet masse, og lad det koge i 3-4 minutter. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser, og rør i massen, indtil den er dækket af karamellen. Varm massen i et par minutter, indtil den har fået en flot gylden farve.
Beklæd en lille bradepande (18 x 20 cm) med bagepapir, og fordel massen i formen. Pres massen sammen ved hjælp af en grydeske, så den bliver kompakt og holder sammen. Stil det til afkøling i en times tid, og skær herefter massen ud i passende stykker. Opbevar müslibarerne i en lufttæt beholder.
Lækker opskrift som jeg glæder mig til at afprøve!
Jeg har dog planer om at erstatte smør og farin med kokosolie i stedet da jeg gerne vil have nogle mere “naturlige” (øko) 🙂