101 Flares 101 Flares ×

På søndag er det mors dag, og hvis du vil overraske din mor med noget andet end blomster, parfume og chokolade – så er her mit bud på en dejlig kage til mors dag.

En hjerteformet mazarinkage med marcipan og gode stykker af Johan Bülow lakrids. Kagen er lagt sammen med en lakridscreme, pyntet med hindbærgelé og striber af smeltet hvid chokolade. Kagen har en fyldig smag af marcipan, cremet lakrids og frisk hindbær – mums det er bare godt!

Mors Dags kage

En flot og festlig kage der smager dejligt og helt sikkert vil glæde en mor. God bagelyst og tillykke med din mor på søndag! Forresten – kagen kan sagtens spises af andre end mødre 🙂

Opskrift (8 stk.)
300 g marcipan
80 g flormelis
60 g smør
50 g hvedemel
2 æg str. M/L
30 g Johan Bülow Salty Liquorice no. 2

Hindbærgelé
200 g hindbær
1,5 spsk. sukker
Korn fra en halv vaniljestang
1,5 blad husblas

Lakridscreme
200 g mascarpone
60 g hvid chokolade
1-1,5 spsk. Johan Bülow Sweet Liquorice Syrup

Riv marcipanen på den grove side af rivejernet, og kom den i en skål sammen med flormelis, smør og hvedemel. Pisk det godt sammen med en håndmixer. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk det godt, indtil det er en ensartet masse. Skær lakridserne i små stykker, og bland dem i dejen. 

Kom dejen i en engangssprøjtepose, og fordel den i en hjerteformet silikonebageform. Bag kagerne midt i ovnen ved 180° i ca. 25 minutter. Tjek med en strikkepind eller kødnål, om kagerne er bagt nok. Lad kagerne afkøle i formen.

Læg husblassen i koldt vand ca. 10 minutter. Kom hindbær, sukker og korn fra en vaniljestang i en gryde, og kog det ved middel varme i 6-8 minutter. Sigt massen gennem en finmasket si for at fjerne de mange kerner fra hindbærrene.

Kom hindbærsaften tilbage i gryden, og giv det et lille opkog. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og bland det godt sammen med hindbærsaften. Lad det afkøle. Rengør den hjerteformede silikonebageform, og fordel hindbærsaften i formen. Stil formen i fryseren, så hindbærsaften kan stivne til en gelé. Det tager ca. 1 time.

Smelt hvid chokolade i en varmefast skål over et vandbad. Kom mascarpone, lakridssirup og den smeltede chokolade i en skål. Pisk det godt til en luftig creme. Smag på cremen, og tilsæt eventuelt mere lakridssirup om nødvendigt.

Skær de afkølede kager midt over og fordel fyldet på en ene halvdel af kagerne. Læg kagerne sammen. Kom de små geléhjerter oven på kagerne, og pynt dem med smeltet hvid chokolade. Opbevar kagerne på køl i en tætsluttende beholder.  

Mors Dags kage

101 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 101 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 101 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset