2.8K Flares 2.8K Flares ×

Nu er der præcis en uge til mors dag, som er søndag den 11. maj – så husk det nu. Send din mor en blomst, en lille gave, skriv et sødt kort eller noget helt andet. Du kunne også lave min mors dags kage og overraske hende med besøg og lækker kage.

Mors Dags kage 2014 med hindbærmousse og chokoladecrunch


Min Mors Dags kage 2014 er en lækker lyserød sag bestående af en marcipanbund, et lag chokoladecrunch med mørk chokolade, cremet peanutbutter, knasende cornflakes og peanuts. Et flot lag af luftig og lækker hindbærmousse er stjernen i kagen og smager dejligt af de skønne bær og vanilje. Kagen er til sidst pyntet med striber af hvid chokolade. Bonusinfo – det er faktisk en forholdsvis let kage på grund af hindbærmoussen.

Jeg er ret vild med kombinationen af den svampede marcipanbund, den kraftige og knasende chokoladecrunch med nødder og knas, der møder den lette og delikate hindbærmousse. Hvis du mere er til en hjerteformet sag med skøn smag af lakrids, kan jeg anbefale min mors dags kage fra sidste år. Den er også super lækker.


Opskrift
(ca. 8 stk.)

Kage
1 1/4 pasteuriserede æggehvider
300 g groft revet marcipan

Chokoladecrunch
75 g mørk chokolade
25 g usaltede peanuts
25 g cornflakes
50 g peanutbutter

Hindbærmousse
300 g hindbær
3 spsk. flormelis
Korn fra en vaniljestang
1 spsk. citronsaft
3 blade husblas
1 dl piskefløde
125 g mascarpone

Mors Dags kage 2014 med hindbærmousse og chokoladecrunch
Pisk de pasteuriserede æggehvider til fast skum ved hjælp af en håndmixer. Tilsæt revet marcipan, og rør det forsigtigt til en ensartet masse. Dæk en bageplade med bagepapir, og tegn herpå en firkant (16 x 16 cm). Fordel marcipanmassen inden for firkanten, og glat den ud med en kniv. Bag bunden midt i ovnen ved 175°C i ca. 15-20 minutter, til den er gylden. Lad den afkøle på en rist. Brug en skarp kniv til at løsne bunden fra bagepapiret.

Bræk chokoladen i mindre stykker. Hak de usaltede peanuts, og knus cornflakes til mindre stykker. Smelt chokoladen over et vandbad. Tilsæt peanuts, cornflakes og peanutbutter til den smeltede chokolade, og bland det godt sammen. Fordel chokolademassen på kagebunden. Stil dernæst kagen i fryseren i ca. 30 minutter, så chokoladen kan stivne.

Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter. Kom friske/frosne hindbær, flormelis, korn fra en vaniljestang og citronsaft i en gryde. Giv det et lille opkog. Pres massen gennem en si, så man får en puré uden hindbærkerner. Hæld puréen tilbage i gryden, og varm den ved svag varme i et par minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og opløs den i puréen. Bland det godt sammen. Lad puréen afkøle. Pisk fløden til skum. Tilsæt mascarpone og pisk godt. Tilsæt den afkølede hindbærpuré, og bland det godt sammen. Smag til og tilsæt eventuelt mere flormelis. Stil moussen på køl i ca. 20 minutter.

Find kagen fra fryseren, og kom den i en justerbar kvadratisk metalform. Fordel herefter hindbærmoussen på kagen. Opbevar kagen i køleskabet i ca. 2 timer, så moussen kan stivne. Frigør kagen fra metalformen, og skær kagen ud i mindre stykker ved at bruge en skarp kniv. Pynt herefter kagestykkerne med smeltet hvid chokolade i et kreativt mønster. Opbevar kagen på køl i en tætsluttende beholder. Kagen kan sagtens laves dagen før, den skal serveres. Kagen er også fryseegnet.

Mors Dags kage 2014 med hindbærmousse og chokoladecrunch

 

2.8K Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 2.8K StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 2.8K Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset