0 Flares 0 Flares ×

Jeg har denne gang tre opskrifter med i Whisky & Rom magasinets maj-udgave. Dejlige cupcakes med luftig frosting, lækre minitærter med løgconfit og chokoladedyp perfekt til frugtspyd. Det perfekte indhold i picnickurven – og så er det bare afsted på skov-, strand- eller køretur. De smager også dejligt til en frokost hjemme på terrassen, og er fantastiske som en ”madpakke” i pauserne fra havearbejdet og gør-det-selv projekterne (hvis man altså har lavet maden i forvejen).

Den anden opskrift, jeg poster, er minitærter med løgconfit. Små søde tærter med fars rørt med ramsløg og forårsløg. Stjernen i tærterne er en lækker løgconfit sødet med dansk honning og tilsat en generøs mængde whisky. Løgene optager de fantastiske smage fra whiskyen og giver et mix af søde, røgede og krydrede nuancer.

Minitærter med løgconfit

Minitærter (10 stk.)
4 forårsløg
300 g hakket kalve- og svinekød
1 stort æg
2 tsk. frysetørret ramsløg
1-1,5 spsk. hvedemel
1-1,5 spsk. rasp
0,6 dl mælk
0,5 tsk. salt
Friskkværnet peber
300 g færdigrullet butterdej
Sammenpisket æg til pensling

Løgconfit
4 rødløg
20 g smør
Salt og peber
4-5 spsk. Lagavulin whisky 16 år (en af mine absolutte favoritwhiskyer til madlavning. Den har røg, salt og krydderier, der matcher sødmen i rødløgene rigtig godt)
1,5 spsk. god dansk honning (ikke flydende)

Rens og hak forårsløgene fint. Kom alle ingredienser i en skål, og rør det godt sammen i et par minutter, indtil farsen begynder at samle sig. Lad farsen hvile i 30 minutter i køleskabet.

Pil rødløgene, og skær dem i skiver. Smelt smørret på en pande ved høj varme, og tilsæt løgene. Steg løgene bløde ved lav varme i 5-10 minutter. Skru herefter op for varmen. Tilsæt honning, lidt salt og peber. Fortsæt med at stege løgene, indtil de har fået en flot gylden farve. Skru ned for varmen, og tilsæt whisky. Steg løgene, indtil de er bløde.

Tænd ovnen på 200ºC. Udrul butterdejen, og udstik den i 10 stykker med et glas eller en udstiksform på 10,5 cm i diameter. Pensl en muffinform med olie, og fordel butterdejen i formen. Udrul den resterende del af butterdejen, der skal bruges som låg oven på farsen. Udstik butterdejen i 10 stykker med et glas eller en udstiksform på 9 cm i diameter.

Fordel farsen på butterdejen i muffinformen. Kom løgconfit oven på farsen. Pensl butterdejskanterne med sammenpisket æg, og placer butterdejslågene oven på løgconfiten. Pensl lågene med æg, og kom tærterne i ovnen. Bag tærterne midt i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er gyldne. Server evt. en blandet salat til.

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 0 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset