Lagkage er en af mine favoritkager. Kombinationen af luftige bunde, lækker creme eller mousse som fyld og en flot pyntet top og kant, holder jeg meget af. Det behøves ikke altid være en 12-personers lagkage med flødeskumskant, der skal fremtrylles i køkkenet. Her er mit bud på lagkage i form af tre mini mazarinlagkager med jordbærmascarponecreme.
Tre mini mazarinlagkager med lækker jordbærmascarponecreme, marcipankant og tre slags topping – kraftig rå lakridspulver, syrlig frysetørret jordbær og knasende kakaonibs. Tre lækre mundfulde – del dem med en, du holder af eller værd grådig og spis alle tre selv!
Rigtig god bagelyst!
Opskrift (5 stk.)
Mazarinlagkage
60 g smør
60 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
75 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
70 g groft revet marcipan
0,5 dl mælk
Jordbærmascarponecreme
240 g frosne jordbær
160 g mascarpone
2 spsk. flormelis
0,5 tsk. vaniljesukker
Marcipanovertræk
115 g marcipan
15 g glukosesirup
45 g flormelis
Topping
Frysetørret jordbær
Johan Bülow Raw Liquorice Powder
Kakaonibs
Rør smør, sukker og vaniljesukker godt sammen til en luftig masse. Tilsæt ægget, og rør godt. Tilsæt hvedemel, bagepulver, marcipan og mælk, og rør det hele godt sammen til en ensartet dej.
Smør en springform (16 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen ved 180ºC i ca. 20-25. Lad kagen afkøle i springformen.
Kom frosne jordbær i en gryde, og lad dem småkoge i ca. 10 minutter, til jordbærrene er bløde. Blend jordbærrene til en glat puré, og lad det afkøle.
Pisk mascarpone, flormelis og vaniljesukker godt sammen i en skål i ca. 5 minutter. Mascarponecremen skal gerne være fast og luftig. Tilsæt den kolde jordbærpuré, og pisk det godt sammen. Kom cremen i en engangssprøjtepose.
Udstik fem cirkler af kagen ved at bruge en rund udstiksform med en diameter på 5 cm. Der bliver noget kage i overskud, som eventuelt kan fryses og bruges til romkugler en dag. Skær kagerne midt over med en savtakket kniv. Fordel cremen på kagebundene, og læg dem sammen. Kom også lidt creme på toppen af kagebundene.
Bland alle ingredienserne til marcipanovertrækket sammen til en ensartet masse i røremaskinen. Drys lidt flormelis på bordet, og rul marcipanen ud til en stor firkant. Pas på med ikke at rulle marcipanen for tyndt ud, så vil overfladen nemlig krakelere, når kagen samles. Mit marcipanovertræk havde en tykkelse på ca. 3 mm. Sørg for, at marcipanen er til at flytte under hele udrulningen.
Skær et bånd af marcipanen, som du sætter fast omkring de små lagkager. Marcipanstykket skal måle ca. 4 cm i bredden og være 12 cm i længden. Opbevar kagerne på køl i en lufttæt beholder, indtil de skal serveres.
Alt for lækkert! Supergod ide – den rejer nødt til at afprøve!
Tusind tak, Lene 😉 Rigtig god bagelyst!
Mange kageglade hilsner
Helle
Årrh, de ser svimlendes lækre ud. Elsker marcipan.
– Anne
Tusind tak for din søde kommentar, Anne. Jeg holder også rigtig meget af marcipan, mums 🙂
Hej.
Prøvede at lave disse i dag og det gik også fint med bundende, men min creme var virkelig flydende og kunne slet ikke bruges :/ Hvad har jeg evt. gjort galt ?
Har fulgt opskriften nøje 🙂
Hej Pernille
Tak for din kommentar. Jeg er meget ked at høre, at din creme blev tynd og flydende. Måske kan det skyldes, at du ikke har pisket mascarponen længe nok – den skal piskes til en meget tyk creme. Det kan også være, at der har været for meget væske ved de optøede jordbær, så din puré er blevet for tynd. Håber du har mod på at prøve opskriften en anden skønne dag. Lad mig endelig vide, hvis du har yderligere spørgsmål.
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej,
Skal smørret til bunden smeltet?
Hej Isabella
Det er ikke nødvendigt at smelte smørret – det er fint at bruge stuetempereret. Rigtig god fornøjelse!
Mange hilsner
Helle
Hej Helle.
Hvor er det bare nogle smukke og lækre kager og desserter du laver! – jeg er enormt inspireret!
Jeg har en tanke om at lave disse mini lagkager som en store lagkage. Den opskrift du skriver til 5 stk på mazarinlagkagebundende, hvor rækker den til en almindelig bund på i en ø23 cm form? Hvor mange gange skal jeg gange den op hvis jeg ønsker 3 bunde til den størrelse form?
På forhånd mange tak for svar!
Vh. Therese
Hej Therese
Mange tak for din søde kommentar. Hvor er jeg glad for, at du kan finde inspiration på min blog. Super spændende at du vil lave en stor lagkage – jeg vil tro, at du skal gange opskriften op med 4,5-5.
Jeg håber, du får succes med kagen. Rigtig god bagelyst!
Mange hilsner
Helle
Lyder super lækkert, og regner med at lave den til mine fødselsdags gæster i morgen.
Jeg skal lave cirka 15 stk og derfor 3 gange opskriften. Kan jeg godt fordele lagkage massen ud på en bageplade med bagepapir på, eller tror du at det vil flyde ud ? Og kan man bare skifte jordbær mængden lige ud med f.eks. brombær?
Glæder mig !
Hej
De ser lækre ud. Vil man kunne lave bunden,dele og stikke ud og så fryse ned ? Så man blot skal samle kagerne?
Hej
Mange tak for din besked. Ja, du kan sagtens fryse kagebunden. Rigtig god bagelyst ❤️
Kh Helle