3.8K Flares 3.8K Flares ×

Lagkage er en af mine favoritkager. Kombinationen af luftige bunde, lækker creme eller mousse som fyld og en flot pyntet top og kant, holder jeg meget af. Det behøves ikke altid være en 12-personers lagkage med flødeskumskant, der skal fremtrylles i køkkenet. Her er mit bud på lagkage i form af tre mini mazarinlagkager med jordbærmascarponecreme.

Mini mazarinlagkager med lækker jordbærmascarponecreme

Tre mini mazarinlagkager med lækker jordbærmascarponecreme, marcipankant og tre slags topping – kraftig rå lakridspulver, syrlig frysetørret jordbær og knasende kakaonibs. Tre lækre mundfulde – del dem med en, du holder af eller værd grådig og spis alle tre selv!

Rigtig god bagelyst!

Mini mazarinlagkager med lækker jordbærmascarponecreme

Opskrift (5 stk.)

Mazarinlagkage
60 g smør
60 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
75 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
70 g groft revet marcipan
0,5 dl mælk

Jordbærmascarponecreme
240 g frosne jordbær
160 g mascarpone
2 spsk. flormelis
0,5 tsk. vaniljesukker

Marcipanovertræk
115 g marcipan
15 g glukosesirup
45 g flormelis

Topping
Frysetørret jordbær
Johan Bülow Raw Liquorice Powder
Kakaonibs

Mini mazarinlagkager med lækker jordbærmascarponecreme

Rør smør, sukker og vaniljesukker godt sammen til en luftig masse. Tilsæt ægget, og rør godt. Tilsæt hvedemel, bagepulver, marcipan og mælk, og rør det hele godt sammen til en ensartet dej.

Smør en springform (16 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen ved 180ºC i ca. 20-25. Lad kagen afkøle i springformen.

Kom frosne jordbær i en gryde, og lad dem småkoge i ca. 10 minutter, til jordbærrene er bløde. Blend jordbærrene til en glat puré, og lad det afkøle.

Pisk mascarpone, flormelis og vaniljesukker godt sammen i en skål i ca. 5 minutter. Mascarponecremen skal gerne være fast og luftig. Tilsæt den kolde jordbærpuré, og pisk det godt sammen. Kom cremen i en engangssprøjtepose.

Mini mazarinlagkager med lækker jordbærmascarponecreme

Udstik fem cirkler af kagen ved at bruge en rund udstiksform med en diameter på 5 cm. Der bliver noget kage i overskud, som eventuelt kan fryses og bruges til romkugler en dag. Skær kagerne midt over med en savtakket kniv. Fordel cremen på kagebundene, og læg dem sammen. Kom også lidt creme på toppen af kagebundene.

Bland alle ingredienserne til marcipanovertrækket sammen til en ensartet masse i røremaskinen. Drys lidt flormelis på bordet, og rul marcipanen ud til en stor firkant. Pas på med ikke at rulle marcipanen for tyndt ud, så vil overfladen nemlig krakelere, når kagen samles. Mit marcipanovertræk havde en tykkelse på ca. 3 mm. Sørg for, at marcipanen er til at flytte under hele udrulningen.

Mini mazarinlagkager med lækker jordbærmascarponecreme

Skær et bånd af marcipanen, som du sætter fast omkring de små lagkager. Marcipanstykket skal måle ca. 4 cm i bredden og være 12 cm i længden. Opbevar kagerne på køl i en lufttæt beholder, indtil de skal serveres.

Mini mazarinlagkager med lækker jordbærmascarponecreme

 

3.8K Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 3.8K StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 3.8K Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset