14 Flares 14 Flares ×

Jeg er så heldig at have rabarber i haven – eller det vil sige havde, for de er plukket og brugt. Jeg ved ikke, hvilken slags det er, men jeg ved, at de er flotte og smager skønt. Det blev til et lille kilo rensede rabarber – lidt men godt. Jeg fik lavet mig en skøn rabarberkompot kogt med sukker og vaniljestænger. Kompotten kan bruges som topping på skyr, på brød som marmelade og selvfølgelig i kager. Jeg holder meget af rabarber og den fantastiske syrlige smag, som de kan bidrage med, hvis det altså ikke bliver hvinende syrligt.

Mini mazarinkager med rabarber og lakrids

Jeg fik lavet nogle små ret nuttede mazarinkager. Kagerne er en smule større end en femkrone – men ikke ret meget mere. De består af en skøn mazarin med masser af marcipan, hakket sød lakrids og dejlig rabarberkompot. Den lille kage er delt i to og fyldt med flødeskum, rabarber og til sidst drysset med lidt lakridspulver.

De små kagehapsere var lige det, jeg trængte til. Den søde marcipan, syrlige kompot og lakrids balancerer fint sammen – ikke for sødt, ikke for surt, men bare rigtig godt!

Mini mazarinkager med rabarber og lakrids

Opskrift (15 stk.)

Rabarberkompot
200-250 g rabarber
50-70 g sukker (skal være syrligt – men mængden af sukker er op til dig og din smag)
Korn fra en vaniljestang

Mazarinkager
50 g smør
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg str. M/L
125 g marcipan
2 spsk. hvedemel
100 g rabarberkompot
30 g finthakket Johan Bülow NO.1 Sweet Liquorice

Rabarberfyld
0,75 dl piskefløde
50 g rabarberkompot

Mini mazarinkager med rabarber og lakrids

Start med at lave rabarberkompotten. Skær rabarberne i 1 cm tykke skiver. Kom rabarber, sukker, korn fra vaniljestang og stang i en gryde, og lad det simre forsigtigt under låg i 5-7 minutter eller indtil rabarberne er møre. Lad det køle helt af.

Tænd ovnen på 180ºC. Pisk smør, sukker, vaniljesukker og æg godt sammen. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Tilsæt marcipan og hvedemel, og rør det godt sammen til en ensartet masse. Tilsæt herefter rabarberkompot og finthakket lakrids – vend det forsigtigt i dejen.

Fordel dejen i en petit fours silikoneform. Hver form måler 4×2 cm. Fyld op, indtil dejen er ca. 2-3 mm fra kanten. Bag kagerne midt i ovnen, indtil de er faste og let gyldne – de skal bages ca. 15-20 minutter. Lad kagerne afkøle i silikoneformen.

Pisk fløden til skum, og tilsæt herefter rabarberkompot. Bland det godt sammen. Skær mazarinkagerne midt over, og fyld dem med rabarberfyldet. Drys til sidst lidt lakridspulver på toppen. Server kagerne straks.

Mini mazarinkager med rabarber og lakrids

 

14 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 14 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 14 Flares ×