133 Flares 133 Flares ×

Jeg holder meget af kransekage og elsker lakrids, og kombinerer man dem med lidt citronskal, får man et match “made in heaven” og min kransekage til nytårsaften 2013.

Skulle jeg igen i år lave et stort kransekagetårn, kransekagestænger eller små petit fours? Jeg var lidt i tvivl. Det blev til “toppen” af kransekagen – altså bogstaveligt talt.

Et lille tårn bestående af fire ringe skiftevis med citron og lakrids. Ringene med revet citronskal har en dejlig frisk smag og er et lækkert modspil til ringene med det smagfulde lakridspulver. Mini kransekagetårnet er pyntet med striber af hvid chokolade og drysset med lakridspulver.

 

Mini kransekagetårn med citron og lakrids

Jeg har ikke reduceret på tykkelsen af ringene, da jeg stadigvæk ønsker den gode svampede kransekage indeni og sprøde skal. Ringene har en fin størrelse og behøves ikke skæres i mindre stykker – alternativt bræk dem i mindre stykker. Del et tårn med en god ven eller spis det hele selv, hvis du er meget grådig. Rigtig godt nytår!

 

Opskrift (ca. 8-10 personer)

Kransekage
100 g sukker
30 g pasteuriseret æggehvide
400 g marcipan
Reven skal af 1,5 usprøjtet citron
2 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Pynt
50 g smeltet hvid chokolade
Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Bland sukker og pasteuriseret æggehvide sammen i en skål til en jævn masse. Del marcipanen i mindre stykker, og kom den i en røremaskine. Tilføj sukkermassen lidt ad gangen, og rør kransekagemassen, indtil den er ensartet.

Del kransekagemassen i to lige store dele. Tilsæt reven citronskal til den ene halvdel og lakridspulver til den sidste del.

Kom kransekagemassen i en stofsprøjtepose eller en engangssprøjtepose med en kransekagetyl, og sprøjt massen ud i forskellige længder på 6-8-10-12 cm. Kom kransekagestykkerne på en bageplade med bagepapir.

Bag kransekagerne på 6 og 8 cm ca. 5-6 minutter ved 250°C, indtil de er let gyldne. Fortsæt herefter med kagerne på 10 og 12 cm – bag dem i ca. 6-7 minutter. Husk at komme en ekstra bageplade i ovnen, så de ikke bliver for mørke under bunden. Lad de bagte kransekagestykker afkøle på en rist.

Saml fire kransekagetårne med skiftevis citron og lakrids. Smelt den hvide chokolade over et vandbad eller i en skål i mikrobølgeovnen. Kom chokoladen i en engangssprøjtepose, og dekorer de samlede kransekagetårne. Afslut med et drys af lakridspulver.

Generelt bliver kransekage bedre af blive frosset –  det skal helst gøres inden dekoration. Den skal opbevares et køligt sted, indtil den skal serveres.

 

Mini kransekagetårn med citron og lakrids

133 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 133 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 133 Flares ×