109 Flares 109 Flares ×

Når man ligesom mig elsker kager, søde sager og lækkerier, bruger man enhver højtid eller mærkedag som undskyldning for at trylle i køkkenet. En af dem er fastelavn – William er stadigvæk for lille til den helt store udklædning, og vi skal ikke til fastelavnsfest (endnu). Men fastelavnsboller skal vi da ikke gå glip af. Jeg elsker fastelavnsboller – gode enkle rene smage, som virker dejligt afvekslende efter julens krydrede bagværk.

Mini fastelavnsboller med lakrids eller Oreos

Jeg har valgt at lave mini fastelavnsboller, som, udover at være vildt nuttede, giver mulighed for, at man har appetit til at smage flere slags – hvis man altså har lavet flere slags – og det har jeg.  I år er mine fastelavnsboller ikke så traditionelle, ingen vaniljecreme, hindbærfyld eller svesker, selvom det nu også kan være godt. Jeg har lavet to slags henholdsvis en med lakrids og en med Oreos – det er også super lækkert.

Den ene er med marcipanfyld i midten og flødeskum med knuste Oreos. Bollen er pyntet med hvid glasur og en smule knuste Oreos. Det er en skøn lille fastelavnbolle, og kombinationen med knasende Oreos og flødeskum er virkelig god. Den anden variant er også med marcipan i midten, den er dog smagt til med lakridssirup og -pulver. Flødeskummet er ligeledes smagt til med lakridssirup og -pulver. Igen er bollen helt enkelt pyntet med hvid glasur og et drys af lakridspulver. En skøn fastelavnbolle for lakridsfans.

Snyd dig ikke for mini fastelavnsboller – det er super hyggeligt at lave og endnu mere skønt at spise. Rigtig god bagelyst!

Mini fastelavnsboller med lakrids eller Oreos

 

Opskrift (ca. 29 stk.)

Fastelavnsboller
100 g smør
1,25 dl sødmælk
25 g gær
30 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 æg
300 g hvedemel

Fyld (til begge slags)
5 dl piskefløde
15 Oreos (ca. 165 g)
Lidt vaniljesukker
2,5 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
2 tsk. Johan Bülow Sweet Liquorice Syrup
145 g marcipan

Pynt
Hvid glasur
Knuste Oreos
Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Mini fastelavnsboller med lakrids eller Oreos

Smelt smør i en gryde, og rør den kolde mælk i. Tag gryden af varmen, og tjek om væsken er fingervarm. Smuldr gær, og kom det i den fingervarme væske. Tilsæt sukker, vaniljesukker og et sammenpisket æg. Rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning i 1,5 time et lunt sted.

Del dejen i små stykker, der hver vejer ca. 20 gram. Form dem til boller. Efterhæv de små boller på en bageplade med bagepapir i ca. 30 minutter. Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Bag dem ved 225°C midt i ovnen i ca. 8-10 minutter. Lad bollerne afkøle.

Pisk fløden til skum. Kom halvdelen af det piskede flødeskum i en skål, og vend forsigtigt 10 knuste Oreos heri. Smag til med lidt vaniljesukker. Vend forsigtigt lakridspulver og -sirup i den resterende halvdel af flødeskummet. Smag til, om der eventuelt skal tilsættes mere lakridspulver og -sirup. Skær bollerne midt over. Fyld dem med enten Oreo- eller lakridsskum. Placer en marcipankugle på ca. 5 gram oven på fyldet. Husk at tilsætte lidt lakridssirup og -pulver til marcipanen, der skal bruges i fastelavnsbollen med lakridsskum. Pynt toppen af bollerne med hvid glasur, knuste Oreos eller lakridspulver.

Mini fastelavnsboller med lakrids eller Oreos

 

109 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 109 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 109 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset