109 Flares 109 Flares ×

Jeg skal være faster jubii, og det er faktisk ved at være lige op over, så jeg venter spændt på, hvornår vi skal starte bilen og tage på barselsvisit. De ved allerede, at det bliver en pige – en skøn lille prinsesse, så det er jo oplagt at bruge den spændende ventetid på at lave nogle lyserøde lækkerier.

Mini cupcakes med hindbær og lakrids

Jeg har lavet festlige mini cupcakes fyldt med hindbær, marcipan og dejlig sød lakrids. De små kagelækkerier er toppet med frisk og fyldig hindbærcreme med masser af cremet hvid chokolade og hindbær. Til allersidst et drys af lakridspulver og et lille flag. Kagerne smager skønt af friske og syrlige hindbær, og det fungerer rigtig godt sammen med den gode lakridssmag.

PS: Mums, man kan nemt spise 1 eller 2 kager eller ja, så mange man føler, man kan være bekendt af gufle 😉

Opskrift (ca. 15 stk.)

Mini cupcakes med hindbær og lakrids
45 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
25 g smør
1 æg
50 g hvedemel
0,5 tsk. bagepulver
0,5 dl mælk
40 g revet marcipan
70 g frosne hindbær
25 g grofthakket NO.1 Sweet Liquorice

Hindbærcreme
150 g frosne hindbær
200 g hvid chokolade
5 spsk. piskefløde

Mini cupcakes med hindbær og lakrids

Tænd ovnen på 180ºC. Pisk sukker, vaniljesukker og smør sammen til en luftig masse. Tilsæt æg, og rør det godt sammen. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt melblandingen til æggemassen, og bland det godt. Tilsæt herefter mælk. Rør det hele sammen til en luftig og ensartet masse.

Riv marcipan groft på et rivejern, og bland det i dejen. Tilsæt hindbær, og vend forsigtigt dejen sammen. Fordel dejen i mini papirsforme, og bag dem midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Lad kagerne afkøle, inden de skal pyntes.

Mini cupcakes med hindbær og lakrids

Kom frosne hindbær i en gryde, og kog dem ved middel varme i 6-8 minutter. Sigt massen gennem en finmasket si for at fjerne de mange kerner fra hindbærrene. Lad hindbærsaften afkøle. Kom hvid chokolade og piskefløde i en gryde, og smelt det sammen ved svag varme. Tilsæt herefter den kolde hindbærsaft til den smeltede chokolade. Stil hindbærcremen i køleskabet i ca. 45 minutter.

Pisk den kolde creme til en luftig masse, og kom den i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt hindbærcremen ud på kagerne. Drys dem med en anelse lakridspulver, og pynt dem med små hjemmelavede flag. Opbevar kagerne i en tætsluttende dåse.

Mini cupcakes med hindbær og lakrids

 

109 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 108 StumbleUpon 0 LinkedIn 1 Buffer 0 109 Flares ×