12 Flares 12 Flares ×

Nogle gange kan jeg godt glemme, hvor skønne kager man kan lave, hvis man holder det enkelt. Ofte smager det enkle helt fantastisk. Det var derfor en dejlig påmindelse, da jeg lavede en portion cookies den anden dag. Nørj, de blev gode. Perfekte kager til et stort glas kold mælk.

 

Lakrids cookies

Resultatet blev en chewy og sprød cookie med dejlig smag af mørk sukker, vanilje og med skiver af skøn saltlakrids fra Johan Bülow. Det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg laver lakridscookies. Næste gang vil jeg prøve at lave dem med chili-lakrids eller sød lakrids – det giver helt sikkert nogle andre smage.

 

Opskrift (15 stk.)

80 g smør
100 g brun farin
Et halvt sammenpisket æg
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
100 g mel
2 tsk. Johan Bülow Fine Liquorice Powder
60 g Johan Bülow NO.2 Salty Liquorice

Rør smør og brun farin godt sammen i en røremaskine. Tilsæt æg og rør godt. Bland vaniljesukker, bagepulver, mel og lakridspulver sammen, og rør det i dejen. Skær lakridserne i 3 mm tykke skiver, og kom dem i dejen.

Tænd ovnen på 180°C varmluft. Form dejen til 15 lige store kugler. Sæt dejkuglerne på en bageplade med bagepapir – sørg for at lave god afstand imellem. Tryk forsigtigt kagerne let flade. Bag kagerne i 10-12 minutter. Afkøl kagerne på en bagerist. Opbevar dem i en tætsluttende kagedåse foret med bagepapir. Kagerne smager allerbedst samme dag, som de er bagt – her i huset har vi ikke problemer med overskydende kager 🙂

 

Lakrids cookies

12 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 12 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 12 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset