4 Flares 4 Flares ×

I forbindelse med et andet kageprojekt fik jeg noget marengs tilovers. Jeg overvejede at smide resten ud – men heldigvis ombestemte jeg mig. Til stor overraskelse fik jeg på nul komma fem fremtryllet søde marengsspiraler med lakrids og hakkede pistacienødder. Et godt resultat (hvis jeg selv skal sige det) – sprøde og lækre.

Jeg var godt tilfreds med, at jeg ikke smed marengsresten ud. De er hurtige at lave og toppingen kan varieres prøv fx med frysetørret bær, andre nødder eller måske kakaonips. De kan også lægges sammen med en lakridscreme eller måske chokoladeganache. Kun fantasien sætter grænser!

Marengs med lakrids og pistacienødder

Marengsspiraler (ca. 18 stk.)
40 g pasteuriseret æggehvide
85 g flormelis
Johan Bülow Raw Liquorice Powder
Hakkede pistacienødder

Pisk æggehviden til fast skum, og tilsæt herefter flormelis lidt ad gangen. Pisk godt i ca. 5 minutter. Kom marengsmassen i en engangssprøjtepose med rund tyl (6 mm diameter), og sprøjt den ud på en bageplade med bagepapir i spiralformede cirkler med en diameter på ca. 6 cm. Drys lakridspulver og hakkede pistacienødder på cirklerne. Bag dem ved 90°C i 1 time på den nederste rille i ovnen. Lad dem afkøle på bagepladen. Opbevar de afkølede marengskager i en tætsluttende beholder.

Marengs med lakrids og pistacienødder

4 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 4 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 4 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset