162 Flares 162 Flares ×

En roulade er ikke altid en kage, man forbinder med en skøn hjemmebagt kage – det er nærmere en kage, der ligger og sveder på butikkernes hylder eller tørre ud på tankstationen ved siden af kiksene. En friskbagt roulade med gode ingredienser er en helt anden sag.
 
Hvad siger I for eksempel til en dejlig hjemmebagt roulade med lakrids- og limecreme? En skøn roulade med mandler og fint lakridspulver i dejen, rullet sammen med en creme bestående af mascarpone, grov lakridspulver og syrlig skal og saft af en lime. Rouladen er pakket ind lækker marcipan med groft lakridspulver – så er man helt solgt!

Marcipanroulade med lakrids- og limecreme
Opskrift (8 personer)
4 æg
100 g sukker
Korn fra en vaniljestang
0,5 tsk. bagepulver
1 tsk. Johan Bülow Fine Liquorice Powder 
80 g hvedemel
50 g mandelmel

Lakrids- og limecreme
2 dl piskefløde
180 g mascarpone
50 g flormelis
1 spsk. Johan Bülow Salty Liquorice Syrup
1 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
Skal af en hel lime
Saft af en halv lime

Marcipanovertræk
300 g marcipan
75 g flormelis
40 g glukosesirup
1,5 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Tænd ovnen på 200ºC. Pisk æggehviderne til blødt skum, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk, indtil sukkeret er opløst. Pisk æggeblommerne i, indtil blandingen er tyk. Tilsæt de øvrige ingredienser, og vend forsigtigt dejen sammen til en ensartet masse.

Bred dejen ud til et rektangel på ca. 26×28 cm på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den 8-10 minutter på den midterste rille i ovnen. Når kagen er fast og gylden, er den færdigbagt.

Drys sukker på et stykke bagepapir. Vend kagen ud på det sukkerdryssede papir, og fjern forsigtigt bagepapiret fra bunden. Lad kagen afkøle.

Pisk fløden til skum. Tilsæt de øvrige ingredienser, og pisk det godt sammen i ca. 5 minutter. Fordel cremen i et jævnt lag på rouladebunden. Rul rouladen sammen ved forsigtigt at trække bagepapiret ved den side tættest på dig selv over mod modsatte side, så rouladen ruller sig sammen.

Bland alle ingredienser til marcipanovertrækket, og ælt det godt sammen til en ensartet masse i røremaskinen. Drys lidt flormelis på bordet, og rul marcipanen ud til et stort rektangel, så den passer til rouladen. Sørg for, at marcipanen er til at flytte under hele udrulningen – vend marcipanen tit, så den ikke sætter sig fast i bordet. Rul rouladen ind i marcipanen. Opbevar rouladen på køl i en tætsluttende beholder.

162 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 162 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 162 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset