En roulade er ikke altid en kage, man forbinder med en skøn hjemmebagt kage – det er nærmere en kage, der ligger og sveder på butikkernes hylder eller tørre ud på tankstationen ved siden af kiksene. En friskbagt roulade med gode ingredienser er en helt anden sag.
Hvad siger I for eksempel til en dejlig hjemmebagt roulade med lakrids- og limecreme? En skøn roulade med mandler og fint lakridspulver i dejen, rullet sammen med en creme bestående af mascarpone, grov lakridspulver og syrlig skal og saft af en lime. Rouladen er pakket ind lækker marcipan med groft lakridspulver – så er man helt solgt!
Opskrift (8 personer)
4 æg
100 g sukker
Korn fra en vaniljestang
0,5 tsk. bagepulver
1 tsk. Johan Bülow Fine Liquorice Powder
80 g hvedemel
50 g mandelmel
Lakrids- og limecreme
2 dl piskefløde
180 g mascarpone
50 g flormelis
1 spsk. Johan Bülow Salty Liquorice Syrup
1 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
Skal af en hel lime
Saft af en halv lime
Marcipanovertræk
300 g marcipan
75 g flormelis
40 g glukosesirup
1,5 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
Tænd ovnen på 200ºC. Pisk æggehviderne til blødt skum, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk, indtil sukkeret er opløst. Pisk æggeblommerne i, indtil blandingen er tyk. Tilsæt de øvrige ingredienser, og vend forsigtigt dejen sammen til en ensartet masse.
Bred dejen ud til et rektangel på ca. 26×28 cm på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den 8-10 minutter på den midterste rille i ovnen. Når kagen er fast og gylden, er den færdigbagt.
Drys sukker på et stykke bagepapir. Vend kagen ud på det sukkerdryssede papir, og fjern forsigtigt bagepapiret fra bunden. Lad kagen afkøle.
Pisk fløden til skum. Tilsæt de øvrige ingredienser, og pisk det godt sammen i ca. 5 minutter. Fordel cremen i et jævnt lag på rouladebunden. Rul rouladen sammen ved forsigtigt at trække bagepapiret ved den side tættest på dig selv over mod modsatte side, så rouladen ruller sig sammen.
Bland alle ingredienser til marcipanovertrækket, og ælt det godt sammen til en ensartet masse i røremaskinen. Drys lidt flormelis på bordet, og rul marcipanen ud til et stort rektangel, så den passer til rouladen. Sørg for, at marcipanen er til at flytte under hele udrulningen – vend marcipanen tit, så den ikke sætter sig fast i bordet. Rul rouladen ind i marcipanen. Opbevar rouladen på køl i en tætsluttende beholder.
Mmmmm den ser lækker lækker ud 🙂
Hejsa Det er da nogle helt fantastisk lækre opskrifter, giver masser af inspiration til selv at lave lækre sager. Kh Eva
Hej Eva 🙂
Det glæder mig at høre, at min blog kan inspirere dig til selv at lave nogle lækre sager. God bagelyst!
Hej
Det er en utrolig lækker roulade, god harmoni mellem lakrids og lime, prøv at servere flødeskum rørt op med fine lakrids, det smager himmelsk.
God hjemmeside.
Hej Lisbeth
Mange tak for din hilsen her på bloggen. Hvor er jeg glad for at høre, at du kan lide rouladen 🙂 Det lyder så lækkert med flødeskum rørt op med fine lakridspulver. Mums, det må jeg helt sikkert prøve en dag.