Min marcipankage med kirsebærskum er en flot lille lyserød sag, som er lidt tøset. Der er nu ikke noget tøset over kagen ud over farven. Saftig og luftig marcipanbund med masser af vanilje – toppet med dejlig cremet skum tilsat syltede kirsebær – fyldig mørk chokolade på toppen og pyntet med kirsebærpulver.
Den appetitlige kage kan gøre de fleste lækkersultne og overbevise selv den mest barske håndværker om, at kager er andet end spandauer og kanelsnegle.
Marcipankage (15 stk.)
100 g smør
100 g sukker
Korn fra en vaniljestang
2 æg str. M/L
250 g marcipan
50 g hvedemel
Kirsebærskum
80 g sukker
25 g glukosesirup
1,5 spsk. vand
1,5 pasteuriseret æggehvide
1 spsk. sukker
100 g syltede kirsebær
Tænd ovnen på 180ºC. Pisk smør, sukker og vaniljekorn godt sammen. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt, indtil det er en luftig masse. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet, og pisk den sammen med æggemassen. Tilsæt hvedemel, og rør det godt sammen til en ensartet masse.
Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og fordel dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen, indtil den er fast og gylden – den skal bages ca. 25-30 minutter. Lad kagen afkøle i springformen. Udstik små cirkler af kagen ved at bruge en rund udstiksform med en diameter på 5 cm.
Kom sukker, glukosesirup og vand i en tykbundet gryde, og kog det til en sirup. Siruppen er færdig, når den har en temperatur på 115 grader.
Pisk æggehvide og en spiseske sukker sammen, indtil æggehviden er næsten stiv. Hæld den varme sirup langsomt ned i æggehviden i en tynd stråle under piskning. Fortsæt med at piske i ca. 10 minutter. Mos de syltede kirsebær, og vend dem forsigtigt i skummet.
Fyld kirsebærskummet i en engangssprøjtepose, og sprøjt det på de små marcipanbunde. Pynt kagerne med mørk smeltet chokolade og kirsebærpulver. Opbevar kagerne på køl i en tætsluttende beholder, indtil de skal serveres.
Er dybt imponeret over dine FANTASTISKE opskrifter, og lækre billeder :-). Kh Eva
Hej Eva
Tusind tak for din søde kommentar. Det glæder mig at høre, at du synes om opskrifterne og billederne på min blog 🙂
Mange hilsner Helle
De ser LÆKRE ud! Tror du marcipanbunden er frysevenlig?
Hej Ida
Tusind tak for din søde kommentar. Marcipankagen kan sagtens kommes i fryseren – det er dog bedst at fryse den uden kirsebærskum 🙂
Mange hilsner
Helle
Jeg har lavet dem flere gange nu, og jeg er vild med dem. I dag har jeg tænkt mig at lave dem med lakridsskum, hvid chokolade og drys af hhv. kværnet rålakrids og frysetørrede hindbær. Wish me luck;-)
Hej Kristine
Er rigtig glad for, at du kan lide opskriften. Din version lyder også super lækker – pøj pøj med det!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej:-)
Så skal jeg endnu engang prøve krafter med en af dine opskrifter:-)
Mit spørgsmål er om man kan bruge andre typer bær/frugt? Jeg har tænkt på jordbær eller rabarber? Min frygt er at skummet bliver for tynd?
Jeg skal helt sikkert også prøve med syltede kirsebær som i din opskrift. Hvordan undgår du skummet bliver for tyndt?
Mvh. Louise
Hej Louise
Det lyder dejligt, at du skal afprøve en af mine opskrifter. Jeg har desværre ingen erfaring med at bruge jordbær eller rabarber – som du også selv skriver, er jeg bange for, at skummet bliver for tyndt. Du kan med fordel bruge frysetørrede hindbær, jordbær, rabarber m.m. Håber det kan hjælpe dig videre. Rigtig god bagelyst!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej 🙂
Jeg skal bruge den opskrift på fredag, og ville høre om de kan laves dagen i forvejen, eller om det er bedst at vente med skummet til selveste dagen?
Tak for gode opskrifter 🙂
Kh Ditte